reklama

Rizoto pre lenivých alebo Mäsový barbar

Tak nejak ma nazvala Germuš. Nie doslova, ale v preklade to znamenalo to isté. Veď kto normálny robí rizoto z orieška, že? :) No lienky ...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Toto jedlo je z kategórie Samo sa to uvarilo. Fakticky.
Tie recepty mám veľmi rada. Nie som fanda poldňového maratónu nad kuchynskou doskou - to vo výnimočných situáciách. Je síce nad slnko jasnejšie, že mäsko samo na dosku neskočilo, nepokrájalo sa a nedalo variť, ale ďaleko od toho nemá.
Pointa je vybrať si správne. Preto používam oriešok. Ja viem, ja viem Germuš, tento kus je určený na "ušľachtilejšie pokrmy", ale stojí rovnako ako šál a šlus a je oveľa šťavnatejšie.Takže oriešok nakrájame na drobno, polejeme sójovou omáčkou a dáme do chladničky oddychovať. V poslednom čase používam"sladkú" sójovku. Nedopatrením som ju kúpila namiesto obyčajnej. Ulakomila som sa na tmavšiu farbu. Ale urobila som dobre, lebo mäsko chytí krásnu farbu.
Po hodinke, dvoch mäso vytiahneme a krátko osmahneme na masle. Zdôrazňujem na masle. Teraz prichádza moja obľúbená fáza: mäso necháme dusiť približne 40 minút. Netreba ho podlievať, lebo pustí šťavu, len občas (dvakrát) pomiešať. Toť vsjo.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Kým sa mäso udusí, urobte si ryžu, choďte na prechádzku alebo urobte niečo neočakávateľné - vyložte si nohy a relaxujte. Ak zvolíte možnosť číslo 1: odporúčam parboiled ryžu. Tiež sa robí prakticky sama. Ryžu umyte, zalejete vodou v pomere 1:1, pridajte soľ a hotovo. Po pár minútach (keď vodu nebude vidno), vypnite sporák a ona sama dôjde. Ak máte plyn, tak dajte na minimum a povarte ešte 10 minút. Hotovo. A! - nemiešajte. Tesne pred koncom udusenia prisypte pasterizovanú kukuricu:

Obrázok blogu

Už iba pomiešať, naložiť a papať.

Obrázok blogu

Obrázok blogu

Dobrú chuť!

PS: Dubi povedal, že Výborné!

Michaela Tischlerová - Bednárová

Michaela Tischlerová - Bednárová

Bloger 
  • Počet článkov:  173
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Priatelia sú ľudia, ktorí veria v moju budúcnosť, aj keď poznajú moju minulosť.BugsPhoto Zoznam autorových rubrík:  Je krátky jak rebrík do kurínaSom sa na-srdilaTaká "normálna" rodinaDeti vidia inakA neumrieme hladom!HugoMini a maxistretká a iné rozkoPrírodné etudyCtime tradícieDrivingFeminizmusSúkromnéod šialenej manželkyNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu