reklama

Pošta nám to parádne natrela

Od 1.7.2009 pre nás všetkých Slovenská pošta pripravila nepríjemné zmeny. Za ich sloganom "Robíme zmeny, aby sme boli lepší" sa neskrýva nič iné, len nehorázne zvyšovanie cien.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Jedenásty rok prevádzkujem internetový obchod, ale to, čo pošta urobila tentokrát, nemá obdoby.

Výrok "rušíme málo využívané služby a nahrádzame ich lepšími v rámci nášho produktového portfólia" je jedno veľké klamstvo. Internetové obchody na Slovensku, aspoň teda tie, ktoré zasielajú podobný tovar ako my, doposiaľ najviac využívali zasielanie zásielok formou doporučených listov s využitím služby dobierka. Takáto služba od 1.7. vôbec nebude existovať.

Ak si teda objednáte tovar a budete ho chcieť zaplatiť formou dobierky, budeme nutení vám ho poslať ako balík. Ba čo viac - ak bude tovar v hodnote nad 30 Eur a pri prípadnej strate (čo u Slovenskej pošty nie je nič neobvyklé) budeme požadovať náhradu v plnej výške, budeme ho musieť poslať dokonca prvou triedou, pretože balík 2. triedy poistený na viac ako 30 Eur sa proste poslať nedá. No a ak na to všetko ešte narátame DPH, ktoré obchodníci ako platitelia DPH musia štátu odviesť, pričom im ho nikto nevráti, tak v niektorých prípadoch sa náklady na zaslanie zásielok zdvojnásobia.

Slogan "Meníme sa, aby sme boli lepší" by som zamenila sa "Meníme ceny, aby sme sa za tie isté služby viac nabalili".

Andrea Tokarová

Andrea Tokarová

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Majiteľka internetového obchodu s hudobnými nosičmi, užívateľka a propagátorka Linuxu, mama TROCH úžasných detí.ICQ # 11013064 Zoznam autorových rubrík:  HudbaSpoločnosťPočitače z môjho pohľaduSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu