reklama

Ako ujo Rudolf milióny HZDS daroval...

Ujo Rudolf už má viac než osemdesiat rokov. Ujo Rudolf býva ošuntelej garsónke so svojim synom. Ujo Rudolf však hlavne mal rád HZDS...  A to až natoľko, že im daroval v minulom roku sedem miliónov korún..... v Tesco igelitke.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (14)

Veselý príbeh uja Rudolfa

Ujo Rudolf asi bankám neverí. Sedem miliónov totiž nemal v banke, ale mal ich pekne schované doma v zásuvke pekne zabalené v dvoch Tesco igelitkách. Ruku na srdce, má úplne pravdu - kto by už dôveroval tý vydieračským bankám? Ujo Rudolf ale ľuďom dôveruje, preto úhľadne zabalených sedem miliónov dal známemu, že nech to zanesie do sídla HZDS... A keď tam chcú vystaviť potvrdenku, nech sa na to vykašle... kto už takúto potvrdenku potrebuje. Ale tie peniaze istotne mal, zarobil ich v export-import biznise...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pekný príbeh, všakže? Dôveryhodnosť priam srší z každej jej vety... Možno mu aj niekto uverí. Najskôr asi deti v materskej škôlke.

Stredoeurópsky folklór

Príbeh uja Rudolfa však nie je v strednej Európe raritou, tajomní darcovia patria v našom regióne už dávno do štandardného politického folklóru. Darcovia, ktorých možno už hľadať iba na cintoríne... Tajomní strýčkovia, ktorí radi pomôžu v pohnutej chvíli... Prípadne podnikatelia-kamaráti, ktorí radi pomôžu pri kúpe multimiliónového bytu alebo penziónu vo vychytenom kúpeľnom meste... Ľudia voliči si už na tieto príbehy zvykli a už maximálne iba myknú plecom, keď počujú jej X-tú variantu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Je to pritom škoda, lebo za príbehom uja Rudolfa a podobnými príbehmi najčastejšie skrýva klientelizmus a korupcia. Je fajn, že strany musia verejnosti poskytnúť zúčtovanie svojej finančnej činnosti, ale ani vyslovene podozrivé prípady sa nikdy nevyšetria a nekontrolujú. A bude to tak aj teraz... finančný výbor výročnú správu HZDS akože prerokuje... a do týždňa sa na všetko zabudne.

A politická karavána pôjde ďalej... a v budúcnosti sa môžeme tešiť na nových darcov. Kto to bude nabudúce? Teta Jolanka, ujo František alebo nebodaj mimozemšťania z Merkúru? 

Tomáš Dudáš

Tomáš Dudáš

Bloger 
  • Počet článkov:  133
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Ekonóm, manžel, otec a vášnivý čitateľ kníh Zoznam autorových rubrík:  Čo čítamSvet internetuČo sa deje...VíkendovkyMaličkosti okolo násSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu