reklama

Karta prvej pomoci - Špeciálna edícia - IQ pod 50

Po tom, čo som dnes videl v miestnej MHD, mám pre kompetentných návrh na novú kartu prvej pomoci. Žiadne obrázky, žiadne vymenovanie úrazov... Jednoducho by som na kartu hodil číslo 112 / 155 s textom: "Volaj pre istotu vždy" a pre operátorov by som odporúčal zaviesť nejaký nový SOSpaušál, aby dotyčný mohol byt "online" 24 hodín denne. A najlepším riešením by bolo vytetovať im tú kartu priamo na ruky. A pre istotu na obe naraz.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (24)
Obrázok blogu
(zdroj: http://www.konzultacie-europskych-obcanov.eu)

Každý človek sa spolieha na to, že ak by sa mu medzi ľuďmi niečo stalo, tak sa o neho postarajú. Aspoň nejakými základnými úkonmi prvej pomoci a zavolaním záchranky.

A teraz si predstavte, že sedíte v autobuse a taká 70-ročná tetka, ktorá sedí vedľa vás, sa zrazu začne celá klepať (nie, nie je to tými úžasnými tlmičmi a našími cestami). Čo spravíte?

Niektorí - vystrašene prinajmenšom poklepú po pleci stojacého vedľa, aby niečo spravil, alebo zastavia autobus a zavolajú záchranku. Iní sa pokusia hučať do tety, čo sa s ňou deje. Prípadne nejakí odborníci poskytnú adekvátnu pomoc. Základ ale je, že sa niečo užitočné spraví.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nikdy by ma však nenapadlo, že nejaký inteligent (dáma, podľa odhadov tak 35 - 40 rokov) dokáže spraviť toto:

Keď sa tetka začala klepať, dáma vyskočila zo sedadla, dala šoférovi znamenie (2x zazvonila). Šofér pri najbližšej možnej priležitosti zastavil a otvoril dvere. Dáma tetku vzala do náručia, vyniesla von, posadila na chodník, nastúpila do autobusu, sadla si na svoje miesto a zakričala: "Môžeme ísť!"

Na ulici nikto, babka sa klepe na chodníku ďalej. Ešte, že z neďalekého novinového stánku jej na pomoc vybehla predávačka s nejakým zákazníkom, ktorý počas behu vyťahoval mobil.

Igor Tomaško

Igor Tomaško

Bloger 
  • Počet článkov:  158
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Po každej noci svitne nové ráno.... A opäť budeme musieť vstávať do školy!Študentský časopisAnketa od BlueBoard.cz Odpoveď na otázku sa dozviete neskôr... Zoznam autorových rubrík:  Historia - ako to naozaj boloAch, tie naše...RozprávkyPolitikaSADŠkolaFotografieZážitkyPríbehy zo súdnej sieneZoznamky...trochu vtipne......trochu vážne...moje konšpirácieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu