reklama

Sedel som vedľa malej Viki

Včera som stretol malé dievčatko. Kučeravé, hravé, nezbedné, zhovorčivé. Trochu sme sa pohrali, urobil som na ňu pár grimás, smiala sa a mňa napĺňala radosť. Neviem prečo ma vždy títo krpci tak dostanú... :)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

S Vikinkou a jej mamou sme sa stretli včera na tlačovke Fóra života ku Dňu počatého dieťaťa a kampani Slovensko za život. Fórum života 25. marec oslavuje už 14. krát. A aj jeho prostredníctvom hovorí Slovensku, že pomáhať žiť je správna voľba. Tentokrát budú v 8 krajských mestách verejné zhromaždenia a pochody nadväzujúc tak na Národný pochod za život. Skvelé, koľko ľudí sa zapája a robí osvetu, za život. Chcem im aspoň takto poďakovať.

Fórum na tlačovke odprezentovalo viaceré projekty, ktorými pomáha ženám v ťažkej situácii správne sa rozhodnúť. Príliš často je totiž na ženu hodené rozhodnutie v strese, s kopou emócií a nátlaku a klamne sa to nazýva "slobodná voľba". A preto Zachráňme životy, Poradňa Alexis, Áno pre život či ambulancia Gianna podávajú pomocnú ruku. Lebo rýchle riešenia dlho bolia...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vikinka je jedným zo 73 "výsledkov" práce projektu Zachráňme životy. Jej mama hovorí, že si bez nej nevie predstaviť život, že je pre ňu všetkým. A bolo to vidno, miluje ju z celého srdca, aj keď to nemajú ľahké.

Pani Mária, ktorá projekt vedie, povedala, že je na nás všetkých, ako sa postavíme k tehotnej žene. A ozaj - ak ju budeme ohovárať po celej dedine, lebo sa vyspala na diskotéke s chlapcom či finančne nezvláda ďalšie dieťa pri nezamestnanom alkoholikovi, tak jej určite nepomôžeme tak, ako keď ju objímeme, povzbudíme, pomôžeme odísť od násilníka či sa poobzeráme okolo seba a nájdeme dobrých ľudí, ktorí jej budú pomáhať finančne. Dobrých ľudí je veľa, stačí sa opýtať...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Som veľmi rád, že som tam včera mohol byť a stretnúť tú malú. Je krásna ako len malé deti sú :) Veď sami posúďte - usmieva sa na nás aj z bilboardov, ktoré môžeme zasponzorovať. Aby sa ďalšie ženy mohli dozvedieť, že im v núdzi chce niekto pomôcť.
Zase raz mi skvelí ľudia dobili baterky, dodali ďalšiu silu angažovať sa. Lebo každý ľudský život stojí za to. ĎAKUJEM.

TOMÁŠ KOVÁČIK

PS: Trochu štatistiky z TS FŽ:

Zachráňme životy
- konkrétna pomoc tehotným ženám a matkám v núdzi
- celkovo riešených 1123 prípadov
- dosiaľ pomohli 88 ženám, narodilo sa 73 bábätiek, ktorých matky kvôli zložitej sociálnej alebo osobnej situácii pôvodne uvažovali o potrate
- prerozdelená pomoc od "drobných" darcov s obrovským srdcom: 180 100,12 EUR.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Poradňa Alexis
- pomáhajú pri otázkach ako: Čakáš nečakané dieťa? Trpíš následkami spontánneho či umelého potratu?
- poradenstvo v roku 2013 poskytnuté 186 ľuďom (z toho 20 mužom)
- od vzniku projektu pred 6 rokmi riešili 552 prípadov

Áno pre život
- núdzový dom pre osamelé mamy, týrané ženy
- ochrana a prevencia domáceho násilia
- sociálne služby
- ocenenie Socálny čin roka za r. 2013 od ministra Richtera

ambulancia Gianna
- zdravotná starostlivosť, poradenské služby v oblasti gynekológie a pôrodníctva a reprodukčného zdravia
- odborné vedenie lekára rešpektujúceho dôstojnosť ľudského života od počatia
- cca 1000 pacientiek

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ďalšie aktivity FŽ
- prednášky na základných a stredných školách
- vzdelávanie v oblasti zodpovedného prežívania vzťahov, spôsobov riešenia neželaného tehotenstva, popotratového syndrómu a pod.
- január-február 2014: > 670 žiakov

PS2: už máte bielu stužku na kabáte?

PS3: príďte sa verejne postaviť za život: 22. 3. v Žiline, 23. 3. v Košiciach, 29. 3. v Prešove, 30. 3. v Banskej Bystrici, 5. 4. v Trenčíne, 6. 4. v Trnave, 12. 4. v Nitre a napokon 13. 4. v Bratislave.

Tomáš Kováčik

Tomáš Kováčik

Bloger 
  • Počet článkov:  38
  •  | 
  • Páči sa:  2x

postupne ma skvelí ľudia navôkol priviedli k rozhodnutiu snažiť sa meniť veci k lepšiemu, nezostávať pasívny, bojovať za dobré veci, pomáhať ľuďom čo najviac to ide Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu