reklama

Čo vlastne I. Gašparovič pôvodne zamýšľal?

Nie je handicap ako handicap. Sú také, s ktorými sa dá žiť a nie sú na prvý pohľad viditeľné, ale aj také, kedy človek trpí a zdraví ľudia si ťažko vedia predstaviť, aké to musí byť. Poniektoré z nich v človeku naštartujú zdravú drzosť, zatnú sa a jedinec chce dokázať, že aj napriek nevýhode môže byť rovnako dobrý zamestnanec, umelec, športovec, rodič ... ak nie lepší. Avšak sú aj také prípady, kedy si okolie povie: "Bože, to nemohol radšej zostať doma?"

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

O "breptoch" nášho prezidenta sa už popísalo dosť. K tým, ktoré už odzneli sa nebudem vracať. Skôr by som chcel povedať, že sa úprimne teším na tie, ktoré ešte prídu. V prípade, že budú iba úsmevné, zasmejeme sa a povieme si - toto sa môže stať každému (tiež je pravda, že málokomu v jednej vete viackrát - ak je takých viet viac po sebe, no ...). Ak však výrazne menia kontext, ako je napríklad zámena krajín, inštitúcií, tak si pomyslíme: "Ale, veď až tak často necestuje."

Tiež ma napadlo, či pán prezident pôvodne neplánoval niečo iné. Ale prešmyčky k slovu "burza" mi jasne naznačili, že nie. Neverím, že pri nastupovaní do lietadla by sa neohradil a nepovedal: "Chcel som ísť len k zubárovi!" Prípadne by si nespomenul na fragmenty z poľovačky a nepovedal: "Kvôli loveckému pazúru a jednému zubrovi nemusíme letieť lietadlom! Z baru je to ďaleko, tak skončíme pri krbe v zrube." Tieto kombinácie mi nesedeli.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tým pádom americká burza bola skutočne plánovaná, evidentne dopadla dobre a nie je sa čoho báť. Na obrázku z otvorenia je vidieť pána prezidenta a navôkol smejúci sa a tlieskajúci sprievod. Verím, že tlieskajú a smejú sa z úspešného otvorenia a nie z obsahu a významu viet.

Všeobecná mienka, že prezidentský úrad je iba miestom, ako si zabezpečiť nadštandardnú zdravotnú starostlivosť na dôchodok, nie je zrejme ďaleko od pravdy. Ale ako sa hovorí: "Radšej si problémy riešme vo vlastnej kuchyni a nevynášajme ich von!" Na politickej scéne to platí obzvlášť.

Peter Tomašovič

Peter Tomašovič

Bloger 
  • Počet článkov:  17
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Strelec s chuťou trafiť sa do čierneho Zoznam autorových rubrík:  CESTOVANIE - DOPRAVAĽUDIAŠPORTTOTO SME CHCELI?ZAMESTNANIEZDRAVOTNÍCTVO

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu