reklama

Hospodárske Noviny majú nehospodársky názor na prioritu správ

Včera slovenská koruna zaznamenala najväčšie denné posilnenie od minulého marca, keď sa nečakane zmenila jej centrálna parita. Včerajší skok bol spôsobený vyjadreniami guvernéra Ivana Šramka, ktoré si devízoví obchodníci vyložili ako signál, že konverzný kurz koruny pri prijatí eura bude o dosť silnejší ako súčasná parita. Tiež by ste čakali, že táto správa bude na prvej strane novín, ktoré sa venujú hospodárstvu?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Zhodou okolností, nie je tam. Guvernérove vystúpenie je spomenuté na strane 15 (pre férovosť musím povedať, že technicky vzaté to je titulná strana Finančných Novín, sekcie, ktorá sa venuje finančnému trhu). Redakcia sa však takej závažnej téme, akou je budúci možný konverzný kurz koruny, nevenuje v samostanom článku, ale vetička o Šramkovi je súčasťou 18-riadkového príspevku o vývoji na devízových trhoch.

Šramkove slová priniesli tlačové agentúry ešte pred obedom (viem to veľmi presne, lebo som na tej konferencii bol, a sám som túto správu diktoval agentúre, pre ktorú pracujem). Koruna začala okamžite posilňovať, a to mal byť pre redakciu predsa signál, že toto je veľká vec, ktorý si zaslúži patričné pokrytie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hospodárskym Novinám držím palce, robí tam veľa mojich priateľov a v poslednej dobe som mal pocit, že sa ten denník predsa len zlepšil. Priepasť medzi ním a jeho českou verziou je však stále obrovská a včerajší redakčný news judgement ju opäť prehĺbil. Ak to takto pôjde ďalej, nebude treba ani ten nový tlačový zákon...

PS Ooops, takmer som zabudol na tradingový škandál v Societe General. Info o ňom bolo zverejnené o ôsmej ráno, takže na obed už mohla byť pripravená celá strana s rebríčkom tradingový strát, rozhovormi s tradermi alebo aj psychológmi a špeciálnym materiálom ako táto multilmilardová strata (ne) ovplyvní fungovanie Komerční banky, ktorá je dcérou SG. A čo na to Hospodárske Noviny? Necelých 22 riadkov opäť na strane 15.

Rado Tomek

Rado Tomek

Bloger 
  • Počet článkov:  102
  •  | 
  • Páči sa:  0x

som ekonomicky novinar a okrem toho aj DJ Kinet, promoter, majitel bratislavskeho Nu Spirit Baru. Zoznam autorových rubrík:  EkonomikaHudbaNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu