Pravďácka recenzia reštaurácie San Marten je jednoducho zlá

Bratislavkú reštauráciu San Marten mám veľmi rád, často tam chodím, poznám sa s majiteľmi, a na 99 percent som bol vždy spokojný. Preto som neveril vlastným očiam, keď som čítal dnešnú recenziu tejto reštaurácie v novinách Pravda. Neviem, kto sú tí recenzenti a koľko majú odjedené v podnikoch rôznej cenovej a kvalitatívnej úrovne, ale dnes vôbec nevystihli podstatu San Marten. Je to jednoducho výborné value for money. Nedalo mi, aby som im nenapísal takúto reakciu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (43)

(toto som im poslal) 

Zdravim, som castym a spokojnym navstevnikom San Marten na Panskej v Bratislave. Neda mi preto, aby som nereagoval na vasu dnesnu neferovu recenziu tohto podniku. Pre uplnost dodavam, ze majitelia su moji kamarati, ale spoznal som ich az v SM. Tym, ze mi tam chutilo a zacal som tam chodit pravidelne.

Naozaj neviem, aka bola obsluha v case, ked ste tam boli vy. Ja som s nou bol vzdy spokojny, a ak som musel dlhsie cakat, tak mi bolo jasne, ze to je kvoli extremnemu ruchu. Navyse, mne sa paci, ze obsluha je prirodzena a nie naskrobena. V SM robia normalni mladi ludia, a nie standardni bratislavski kellneri, ktori vam sice za 10 minut trikrat vymenia popolnik, ale z oci im pozera len to, ako vas okradnut. 

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Velmi malo priestoru venujete tomu, co je v restauracii najdolezitejsie - kvalite jedla. To, ze cestoviny boli chutne a steak stavnaty, spominate len akosi medzi recou. Nie je prave kvalita jedla tym najdolezitejsim ukazovatelom dobrej restauracie? Vase (mozno) zle skusenosti s obsluhou predsa nemozu diskontovat hodnotenie restauracie na 2 Pecka. 

Ak by som mal SM hodnotit ja, urcite by som este vyzdvihol fakt, ze takmer cely vinny listok rozlievaju. To najdete malokde -- obvykle je rozlievane vino omnoho horsej kvality, a ked si chcete pochutnat na niecom lepsom, tak si musite objednat celu flasu. 

SkryťVypnúť reklamu

A nazaver sa budem venovat prostrediu. V SM hra fantasticka hudba (som za to trochu spoluzodpovedny, sam som tam ako DJ niekolkokrat hral a s majitelmi casto konzultujeme nove hudobne objavy). Loungovy jazz spravne dotvara atmosferu, a hra cez naozaj kvalitny sound system. Restauracia nie je zariadena draho, ale funkcne a velmi utulne. Kombinacia polohy, hudby, zariadenia a navstevnikov ma za nasledok to, ze sa mi SM jednoducho dobre sedi.

Ale myslim, ze viem, kde je problem. Vy ste SM hodnotili takymi istymi kriteriami ako LeMonde alebo ine drahe restauracie v historickom centre (niekolkokrat som jedol snad v kazdej z nich). Lenze SM je kategoria sama o sebe -- jedlo je tam rovnako kvalitne ako v tychto drahsich restauraciach, a pritom o sto az dvesto korun lacnejsie. Ale co je pre vas podstatne, ked sa idete najest? Jedlo, alebo mramorove oblozenie na zachodoch, na ktore netreba ist cez dvor? Kazda takata vymozenost sa totiz musi odrazit v cene jedla, a ja do restauracie nechodim na zachod ale na veceru. 

SkryťVypnúť reklamu

San Marten je skratka velmi dobre 'value-for-money', cize za urcity obnos penazi dostanete najviac, co sa da. A to ma pri hodnoteni restauracie najviac zaujima. Som prave naopak prekvapeny, ze sa takychto restauracii neotvara v meste viac, lebo majitelia SM objavili skutocnu dieru na trhu, Nie je to len moj nazor, povtrdzuje ho aj casto beznadejne plna restauracia. 

Rado Tomek aka DJ Kinet

Rado Tomek

Rado Tomek

Bloger 
  • Počet článkov:  102
  •  | 
  • Páči sa:  0x

som ekonomicky novinar a okrem toho aj DJ Kinet, promoter, majitel bratislavskeho Nu Spirit Baru. Zoznam autorových rubrík:  EkonomikaHudbaNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

91 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

316 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu