(toto som im poslal)
Zdravim, som castym a spokojnym navstevnikom San Marten na Panskej v Bratislave. Neda mi preto, aby som nereagoval na vasu dnesnu neferovu recenziu tohto podniku. Pre uplnost dodavam, ze majitelia su moji kamarati, ale spoznal som ich az v SM. Tym, ze mi tam chutilo a zacal som tam chodit pravidelne.
Naozaj neviem, aka bola obsluha v case, ked ste tam boli vy. Ja som s nou bol vzdy spokojny, a ak som musel dlhsie cakat, tak mi bolo jasne, ze to je kvoli extremnemu ruchu. Navyse, mne sa paci, ze obsluha je prirodzena a nie naskrobena. V SM robia normalni mladi ludia, a nie standardni bratislavski kellneri, ktori vam sice za 10 minut trikrat vymenia popolnik, ale z oci im pozera len to, ako vas okradnut.
Velmi malo priestoru venujete tomu, co je v restauracii najdolezitejsie - kvalite jedla. To, ze cestoviny boli chutne a steak stavnaty, spominate len akosi medzi recou. Nie je prave kvalita jedla tym najdolezitejsim ukazovatelom dobrej restauracie? Vase (mozno) zle skusenosti s obsluhou predsa nemozu diskontovat hodnotenie restauracie na 2 Pecka.
Ak by som mal SM hodnotit ja, urcite by som este vyzdvihol fakt, ze takmer cely vinny listok rozlievaju. To najdete malokde -- obvykle je rozlievane vino omnoho horsej kvality, a ked si chcete pochutnat na niecom lepsom, tak si musite objednat celu flasu.
A nazaver sa budem venovat prostrediu. V SM hra fantasticka hudba (som za to trochu spoluzodpovedny, sam som tam ako DJ niekolkokrat hral a s majitelmi casto konzultujeme nove hudobne objavy). Loungovy jazz spravne dotvara atmosferu, a hra cez naozaj kvalitny sound system. Restauracia nie je zariadena draho, ale funkcne a velmi utulne. Kombinacia polohy, hudby, zariadenia a navstevnikov ma za nasledok to, ze sa mi SM jednoducho dobre sedi.
Ale myslim, ze viem, kde je problem. Vy ste SM hodnotili takymi istymi kriteriami ako LeMonde alebo ine drahe restauracie v historickom centre (niekolkokrat som jedol snad v kazdej z nich). Lenze SM je kategoria sama o sebe -- jedlo je tam rovnako kvalitne ako v tychto drahsich restauraciach, a pritom o sto az dvesto korun lacnejsie. Ale co je pre vas podstatne, ked sa idete najest? Jedlo, alebo mramorove oblozenie na zachodoch, na ktore netreba ist cez dvor? Kazda takata vymozenost sa totiz musi odrazit v cene jedla, a ja do restauracie nechodim na zachod ale na veceru.
San Marten je skratka velmi dobre 'value-for-money', cize za urcity obnos penazi dostanete najviac, co sa da. A to ma pri hodnoteni restauracie najviac zaujima. Som prave naopak prekvapeny, ze sa takychto restauracii neotvara v meste viac, lebo majitelia SM objavili skutocnu dieru na trhu, Nie je to len moj nazor, povtrdzuje ho aj casto beznadejne plna restauracia.
Rado Tomek aka DJ Kinet