reklama

Ako skoncovať so strachom z hip hopu: Lekcia 2, Dámy za mikrofónom

Nechce sa mi veriť, že od našej prvej lekcie prešli už dva mesiace. Stále si myslíte, že hip hop je zábavka len pre dealerov drôg a vyhulených mladých povaľačov z Petržalky? Źe to nie je nič pre vás, pretože vy chodíte každý deň na ôsmu do práce, máte 30 rokov a hypotéku? Možno len nepoznáte ten správny hip hop. Ten, ktorý má okrem nadávok aj dušu. Povedzme si preto dnes niečo o ženách v tomto žánri a začnime dámou, ktorá sa v utorok 25. septembra naživo ukáže v Nu Spirit Clube. Volá sa Speech Debelle.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Svet hip hopu je drsným svetom mužov, a preto sa aj väčšina známejších rapperiek tiež štylizuje do polohy drsných dievčat, ktorým nie je cudzie násilie ani dealovanie drôg. Dvadsaťdeväťročná Londýnčanka však do tohto prostredia prináša ženskú hravosť, jazz a angažované témy. Zaujala už svojim prvým albumom Speech Therapy z roku 2009, za ktorý získala prestížnu Mercury Prize za najlepší britský album roka a jej tohtoročný album Freedom of Speech dostáva od kritikov päťhviezdičkové recenzie. 

Po tejto krásnej pesničke, ktorú Speech nahrala spolu so skupinou Bonobo, tu mám pre vás pripravené ďalšie štyri videá, v ktorým tiež rapujú ženy. Snáď vás presvedčia, že hip hopu sa netreba báť, ani k nemu pristupovať s apriórnym dešpektom. V každom hudobnom štýle sa predsa nájdu skvelé veci rovnako ako aj totálny odpad.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Neneh Cherry: Buffalo Stance

Bahamadia feat. Dwele: Beautiful Things

La Melodia: Vibing High

Jean Grey: My Story

Tak ako? Presvedčil som vás? Uvidíme sa v utorok na koncerte Speech Debelle?

Rado Tomek

Rado Tomek

Bloger 
  • Počet článkov:  102
  •  | 
  • Páči sa:  0x

som ekonomicky novinar a okrem toho aj DJ Kinet, promoter, majitel bratislavskeho Nu Spirit Baru. Zoznam autorových rubrík:  EkonomikaHudbaNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu