reklama

Chcete zabiť Partičku? Už v stredu k tomu budete mať príležitosť

Nebojte sa, je to len metafora, a tak si Lukáš Latinák ani Dano Dangl nemusia najímať žiadnu SBSku. Názov som si vypožičal z nedávneho blogu Gaba Žifčáka, ktorý v ňom tvrdí, že tento populárny televízny formát zabíja skutočnú živú improvizovanú zábavu, tak ako ju poznáme po stáročia. V tomto s autorom hlboko nesúhlasím, Partičku si navyše rád pozriem, aj keď sa už na nej nezabávam tak, ako na začiatku. Ak však chcel povedať, že vidieť niečo naživo je lepšie ako v televízii, tak má pravdu. Undegroundová verzia Partičky sa volá Tri Tvorivé Tvory a už v stredu ich môžete vidieť v bratislavskom Nu Spirit Clube.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Mená ako Juraj "Šoko" Tabaček, Lukáš "Lucho" Púchovský a Stano Jaško asi mnohým z vás nič nehovoria. Vlastne, ani ja som ich nepoznal dovtedy, kým v našom klube nezačali pravidelne vystupovať. Sú zo Žiliny, a nevidíte ich v upútovkách na komerčné seriály. 3T pritom fungujú od roku 2006 a jeho jednotliví členovia sa improvizácii venujú od druhej polovice 90. rokov. To snáď hovorí samo za seba.

Ak si v zhode s Gabom myslíte, že Partičku treba zabiť, jeden zo spôsobov, ako túto vraždu zrealizovať a neriskovať niekoľkoročný pobyt v nápravnom zariadení, je podporiť ich menej známu, ale 100-percentne živú alternatívu. Zločin sa spácha v Nu Spirit Clube na Šafárikovom námestí o deviatej večer a lístky naň si môže kúpiť priamo na mieste alebo v Ticketportáli. Gabo, ty máš, samozrejme, u nás voľný vstup aj s plus jednotkou.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale stále si myslím, že aj super naštartovaný potenciálny Partičko-vrah sa u nás na vlastné oči presvedčí, že tento formát divadelnú improvizáciu nezabíja. Ani ja nežeriem Danglove obtiahnuté outfity, ale Lukáš a spol. je podľa mňa partia výborných hercov a Partička funguje nielen v televízii ale aj naživo v sálach a kulturákoch na celom Slovensku. Či chceme, alebo nechceme, Partička je najúspešnejší z improvizačných formátov a je verím, že jej celoštátna popularita pomôže celému žánru, vrátane rôznych undergroundových produkcií. Takže netreba Partičku zabíjať. Stačí, ak sa v stredu uvidíme v klube.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu
Rado Tomek

Rado Tomek

Bloger 
  • Počet článkov:  102
  •  | 
  • Páči sa:  0x

som ekonomicky novinar a okrem toho aj DJ Kinet, promoter, majitel bratislavskeho Nu Spirit Baru. Zoznam autorových rubrík:  EkonomikaHudbaNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu