reklama

Marec v Írsku

Na čo sa môžete tešiť ak sa rozhodnete cestovať v Marci okolo Írska.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

1, Dažď, vietor a nevľudne počasie... ale to vlastne ani netreba spominať, to akosi patrí k celoročnému koloritu večne zeleného ostrova. Ako napríklad na tomto útese. Oceán bil o pobrežie takou silou, že sám som sa bál aby ma nezmietlo. Ani sa nečudujem úbohej rybke - potvorke ktorá z toho úplne stratila hlavu.

2, Samozrejmosťou sú jarné jahniatka. Milučké, zlatučké, chutnučké... ale to je aj ich smola, onedlho pojdu na pekáč. Ehm, ešte že fotoaparát nezachytáva aj smrad, lebo ten tam bol nedýchateľný.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

3, Môžte sa rozhodnúť že sa po krivoľakých cestičkách dostanete na kopec z ktorého by podľa mapy mal byť krásny výhĺad na okolie. Cesta je krivoľaká a miestami je široká tak na jedno osobné auto. Hmla je taká že nevidieť ani na prednú kapotu, ale možete dúfať, že sa dostanete nad pásmo oblakov a uvidíte ich zhora. Nám to nevyšlo, ale stálo to za to. Boli sme na jednom z najvyšších priesmykov v Írsku.

4, Ak už koli počasiu nie je nádej na obdivovanie prírodných krás, je tu ešte iné dedičstvo Írska. Pálenka. Tu tomu hovoria Whiskey. V mestečku Middleton je jedna z najstarších paliarni v Írsku. Dodnes v nej pália tú najznamenitejšiu Whiskey na svete - tvrdia to úplne nesebecky. Ako sa možete presvedčit v suvenírovom obchode, daju si za ňu poriadne zaplatiť. Ceny na obrázkoch sú v Eurách. Ten sýtočervený mok v súdku je 18 ročný. Okrem Middletonu sa tu páli aj Old Jameson Irish Whiskey.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

S pozdravom Tomáš Tornyos

www.mayorama.ie

Tomas Tornyos

Tomas Tornyos

Bloger 
  • Počet článkov:  27
  •  | 
  • Páči sa:  0x

architekt, fotograf, a hlavne clovek, ktory sa zaujima o vela veci ktore sa deju okolo neho...Architekti T+T Zoznam autorových rubrík:  CestovanieArchitektúraRozvoj osobnostiZaujímavostiFotografieKoločavaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu