reklama

Nepôjdem voliť! Prečo?

Dnes je volebné moratórium. Neporuším ho. Len mi zostáva záhadou dobrovoľné volebné moratórium kandidátov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Chcel som ísť voliť. Preto som hľadal informácie o kandidátoch do volieb. Tu sú moje skúsenosti.

Zachytil som reláciu v niektorej z našich televízií, ako hľadali informácie o kandidátoch. Nedopozeral som, lebo podľa informácií, ktoré sa snažili sprostredkovať, bolo zrejmé, že je to nadľudský výkon. Ucelené informácie neexistovali.

Som z Bratislavy, preto popíšem trochu to, čo som ako obyčajný občan tohto mesta zažil. Prišli ku nám noviny, ktoré sú už dlho distribuované v Bratislave. Vydávané sú z našich daní. Boli v nich informácie o kandidátoch podľa jednotlivých obvodov. Konečne niečo, čo je viac, ako obyčajný zoznam, ktorý ku nám doniesli pred tromi, či štyrmi týždňami. Ktosi ho asi omylom dal do starého papiera. Možno som to bol ja. Teda trochu viac o kandidátoch. Potešil som sa, ale moja radosť rýchlo skončila, pretože informácie boli len o kandidátoch vo volebných obvodoch 1 až 8. My sme na kopci, my máme vyššie číslo. Tak som si najprv myslel, že asi strana vypadla. Nie, číslovanie strán bolo v poriadku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Potom prišli opäť takéto noviny. Výborne, tu bude pokračovanie. Chyba. Prakticky celé noviny boli len o jednom kandidátovi. Tuším ich on vydáva. Žeby platená inzercia?

Iní kandidát nás všade presviedča ako sa stará o nás. Odfotografovaný s novovyasfaltovanou ulicou, potom so súsoším. To mi chce nahovoriť, že to on platil? Alebo iba ukazuje to, čo bolo jeho psou povinnosťou. Len mi zostáva záhadou, odkiaľ má moju adresu, lebo mi napísal osobný list. Zbytočne, nepôjdem voliť.

Volali ku nám domov. Že akýsi prieskum. Nejaký kandidát, na slovo vzatý odborník, či ho budem voliť. Hovorím, takáto kvalifikácia nie je potrebná na výkon poslaneckej funkcie. Či ho budem voliť, ak sa dozviem, že podporuje istého kandidáta na primátora. Vošiel do mňa jed, odvrkol som, práve preto nie! Keď mi v ten istý deň volali tretí, či štvrtý raz, tak som prišiel k záveru – buď ma niekto sleduje a je zvedavý, či sedím doma, alebo je to verbung skrytý za prieskum.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Bratislava je známa starými električkami. Nie sú to vyše 100 roční veteráni, ako v Lisabone a kde patria ku koloritu mesta. Naše majú iba okolo 30 rokov. Aj u nás patria ku koloritu mesta. Chcú ich poslať do šrotu. Škoda, keby mali normálny rozchod, tak by ich Severná Kórea kúpila. Podarilo sa doviezť novú novučičkú električku. Červenučkú. Tak ju nám, neuvedomelým občanom ukazovali, ako by to bola zásluha istého pána. Dokonca po troch rokoch začali električky jazdiť na hlavnú stanicu. Iný ukazuje gombík. Ale teraz sú moderné zipsy, alebo suché, no predsa zipsy.

Včera sa nás bola sestrička pýtať, či chceme voliť. Áno, chceme. Tak pozrela do zoznamu ulíc. Dobre, ale vaša ulica tu nie je. Tak ľutujem, nedá sa to. Tak z volieb nám zostal iba ranný buchot električky jazdiacej popod nemocničné okná smerom na stanicu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Chcel som ísť voliť. Sľubovali nám, že sa bude meniť volebný zákon a že sa zjednotia pravidlá. Najmä, že sa bude dať voliť cez internet. Nedá sa to. Mám zlý pocit, že to je asi preto, aby tí, ktorí boli nútení z nášho krásneho Slovenska odísť a vedia, ako to ide vo svete, nemohli jednoducho voliť.

Stanislav Trnovec

Stanislav Trnovec

Bloger 
  • Počet článkov:  140
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Som slobodný človek. Sloboda je okrem života najfantastickejší dar, ktorý som dostal. Denne stojím v nemom úžase pred zázrakom života, tohto tajomstva sa neviem nabažiť. Každý deň je DAR, za ktorý nestíham ďakovať. Predseda Klubu mnohodetných rodín, viceprezident FEFAF, člen administratívneho výboru COFACE. Teda písať budem o rodine. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu