reklama

Mám v mobile takmer celé storočie...

Môj mobil je zázračná skrinka. Zhltol 20 rokov minulého storočia, dorazil sa 79 rokmi toho, čo žijeme v týchto dňoch a teraz sa čuduje, že je plný dejín a budúcnosti...Keď je človek chorý na všeličo príde. Ja som tak prišla na to, že v mobilovom kalendári sa dá listovať aj späť. Usilovne som brázdila minulosťou a tešila sa, že mobil ma dostane snáď až do stredoveku a možno ešte ďalej. Pri začiatku roku 1980 však telefón prestal s mojím plánom spolupracovať a tak sa teraz nedozviem, či bola bitka pri Moháči v pondelok alebo štvrtok. Dozvedela som však iné zaujímavé veci...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

24.4.1981 - piatok ako každý iný, keby sa nenarodila moja sestra. To bol ale šťastný deň, však Alenka...

17.10.1983 - pondelok nie je sympatický deň, ale toto sú moje prvé meniny. Pozor, o 9 dní sa idem narodiť!

26.10.1983 - tesne po tom, ako sa utorok stretol so stredou sa stala tá zvláštna vec...odvážila som sa na tento svet. Takmer ma to dojalo. Rozohodla som sa, že si na tento deň dám pripomienku, nech to je aspoň trochu symbolické. Deň začiatku 26.10.1983, ale deň konca...? Môjho konca. Premýšľam, či si mám vymyslieť dátum svojej smrti, skúšam to odhadnúť, ale po krátkej úvahe to vzdám a rozhodnem sa, že deň začiatku a konca môže byť koniec-koncov ten istý dátum, pretože tým, že som začala, som vlastne aj skončila :-). Potom som si ešte vymyslela, že aby som náhodou nezabudla, pripomeniem si tento zvláštny deň aj alarmom, ale mobil mi oznámil túto smutnú správu: Dátum alebo čas už uplynul...to snáď nie...aj mobily už dnes vedia, že čas plynie. Pre mňa to má ale najmä tie praktické dôsledky, že si nebudem môcť písať poznámky a pripomienky do minulosti. Na minulosť sa tak celkom zabudne. To by sa nemalo. Napadlo mi, že raz sa môže stať, že čas začne plynúť opačným smerom, takže sa nebudem pýtať, čo budeš robiť zajtra, ale čo budeš robiť včera. Mala by to samozrejme svoje nevýhody, pretože koho bude baviť odžiť si to všetko ešte raz, ale na druhej strane, aspoň by si to človek mohol všetko pripomenúť. Opäť sa zasmiať a opäť si poplakať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

17.11.1989 - dnes je piatok. Zatiaľ čo a námestí zvonia kľúče (nepletiem si to?), ja sa v obkľúčení hračiek teším na novú školskú aktovku. O necelý rok začnem chodiť do školy. Pani učiteľka mi sem-tam ukáže ako sa používa trstenička, ale s diktátmi sme boli našťastie kamaráti. Niektorí spolužiaci boli na tom oveľa horšie v tomto smere a ja som nikdy nevedela, či ich mám ľutovať alebo nie, keď som videla tie červené ruky. Keď skonči písanie, bude matematika a ja zase nebudem vedieť pochopiť že šípka obratená bruškom von znamená viac a bruškom dnu menej. Ale rovná sa mi bolo jasné hneď :-)

3.9.1990 - ja som to vedela, že pondelok nebude môj šťastný deň. Tento ma zaviedol do školy, ktorá má prenasleduje až dodnes 14.3.2006 - teda dnes, ktoré zajtra už bude včera.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

26.10.2073 - pôvodne som si chcel dať pripomienku na dátum, kedy budem oslavovať stovku, ale keďže môj mobil dosiahne len po rok 2079, musím sa uspokojiť s 90kou. Napísala som si tam: "Hedka, dnes máš 90. Chceš k tomu niečo dodať?" Dúfam, že ten mobil dovtedy nestratím...

Hedviga Turanská

Hedviga Turanská

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

baví ju svet. Zoznam autorových rubrík:  Z ostrovaKrajinkárkaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu