reklama

Minimálna mzda, odvody

Počúvame, že zvýšenie minimálnej mzdy položí súkromný sektor. Že podnikatelia skrachujú a podobne. Myslím, že tomu tak nebude.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (27)

Zamestnanci sú zamestnávaní papierovo na minimálnu mzdu, pričom pomimo sú im vyplácané ďalšie peniaze. Z týchto peňazí však majú len okamžitý úžitok. Tieto peniaze sa nezahŕňajú do odvodov a teda nie do výšky neskoršieho dôchodku, do zdravotnej starostlivosti. V tomto prípade sú zamestnanci ukrátení, ako som povedal na zdravotnej starostlivosti ako i vo výškach dôchodkov. Postupné a v únosnej miere zvyšovanie minimálnej mzdy nemôže nikomu uškodiť, naopak len pomôcť. Keby súkromný sektor mal krachovať, tak peniaze pomimo nikto nevypláca.
Odvodový systém politici nastavili tak, ako je. Aj tu sa dá čo to prerobiť, napraviť. Osobne si myslím, že výška odvodov pre zamestnávateľov sťažuje podnikanie. Odvody zamestnávateľov sú naozaj príliš vysoké. Potom vznikajú rôzne „čierne listiny“ neplatičov na základe, ktorých majú podnikatelia samotné podnikanie sťažené. Myslím, že výška týchto odvodov sa dá znížiť tak, aby to bolo skôr prospešné pre podnikateľské subjekty, aby bol rozvoj slovenského podnikania zabezpečený a neutrpel tým ani štátny rozpočet.

Treba zmeniť tento systém. Treba zmeniť chod štátneho aparátu, aby konečne slúžil bežným ľuďom. Áno, nastal čas na zmenu! Preto by sa mali ľudia zamyslieť nad vecou, či sú spokojní s tým, čo sa okolo nich deje. Nemôžu sa chrbtom odvracať od volieb a od možnosti tieto veci zmeniť. Komu tento systém vyhovuje hľadá dôvod, aby zmeny neboli. Kto chce zmeny, hľadá spôsob ako zmeny urobiť. Jednou z možností sú voľby a v nich dať skorumpovaným politikom najavo jasné NIE!!!

Peter Urbánek

Peter Urbánek

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som nespokojný občan Slovenskej republiky. Nemám rád farizejstvo, som za spravodlivosť a vecný dialóg. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu