reklama

Pravosť petičných hárkov 99%

Polícia v polovici februára obdržala od mladých demokratov podnet na prešetrenie pravosti podpisov na petičných hárkov v súvislosti s registráciou hnutia 99% - občiansky hlas.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (26)

Chcem ubezpečiť občanov, že im nič nemôže hroziť, žiaden postih, žiadna pokuta. Polícia nemôže niekoho perzekvovať za to, že svojím podpisom súhlasil, aby vzniklo nové hnutie. Polícia má preverovať samotnú pravosť týchto podpisov u občanov, ktorí sú na hárkoch uvedení, resp. či ich mená sú tam oprávnene. Vyplýva im takáto činnosť zo zákona. Preto nechajme políciu pracovať. Polícia však nemôže preverovať alebo nejako postihovať samotných občanov, ktorí tieto hárky podpisovali. Ak sa niekto stretol s takouto činnosťou polície nech vie, že potom to polícia robí mimo zákon. Polícia môže konať len v súlade so zákonom. Taktiež keď niekto nahlási krádež vecí z domu, krádež vecí zo záhradnej chatky, z pivnice alebo krádež peňazí z osobných účtov, ublíženie na zdraví, lúpeže a pod, tak polícia je povinná sa tým zaoberať.

Mňa len zaráža s akou rýchlosťou sa pustila polícia do prešetrovanie pravosti podpisov. Ako rýchlo po celom Slovensku nasadila všetky svoje sily a prostriedky sa touto vecou zaoberať. S rýchlosťou, aby mohla toto vyšetrovanie stihnúť do volieb. Keby tie sily a prostriedky boli vynaložené aj na vyšetrenie trestných činov, ktorými sú postihnutí bežní ľudia. Keby takto rýchlo polícia postupovala aj vo vyšetrovaní trestných vecí poškodených - normálnych ľudí. Ale toho sa asi nedočkáme. Bežný človek sa dočká len odpovede: „stále vyšetrujeme, robíme všetko pre vyšetrenie prípadu, a pod.“ Takto to beží mesiac, dva, pol roka, rok... Až napokon samotný človek – poškodený je znechutený prácou polície, lebo jeho vec nie je vyšetrená a už vôbec nie rýchlo. O rýchlosti sa v tomto prípade nedá ani hovoriť.

Polícia na Slovensku nie je apolitická. Za týmto si stojím. O tomto som už písal vo svojom predchádzajúcom článku. Ja si kladiem otázku - „Ak je polícia spolitizovaná, nie je toto super rýchle vyšetrovanie hárkov politická objednávka? Nemá toto slúžiť na diskreditáciu ľudí, ktorí žiadajú zmenu v tomto štáte, v tejto spoločnosti? Nemá tu náhodou niekto z niečoho strach?“ – neviem, skúste sami prísť na odpoveď.


Treba zmeniť tento systém. Treba zmeniť chod štátneho aparátu, aby konečne slúžil bežným ľuďom. Áno, nastal čas na zmenu! Preto by sa mali ľudia zamyslieť nad vecou, či sú spokojní s tým, čo sa okolo nich deje. Nemôžu sa chrbtom odvracať od volieb a od možnosti tieto veci zmeniť. Komu tento systém vyhovuje hľadá dôvod, aby zmeny neboli. Kto chce zmeny, hľadá spôsob ako zmeny urobiť. Jednou z možností sú voľby a v nich dať skorumpovaným politikom najavo jasné NIE!!!

Peter Urbánek

Peter Urbánek

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som nespokojný občan Slovenskej republiky. Nemám rád farizejstvo, som za spravodlivosť a vecný dialóg. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu