
Nuž a keď som bola už tam, napadlo ma spraviť také sezónne fotografie.
Aby som však neostala len pri fotkách rozhodla som sa pripomenúť načo všetko sú nám dobré napríklad také jablká. Kdesi som sa dočítala, že obsahujú až 30% vlákniny, takže regenerujú a očisťujú organizmus. Upravujú trávenie, pomáhajú pri hnačke a zápaloch čreva. Jabĺčka sa pýšia aj vysokým obsahom vitamínu C, takže posilňujú našu imunitu. Navyše, znižujú hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Prekvapilo ma, že sú vraj účinné aj pri bolestiach hlavy a závratoch. Tiež, ak nemáte narýchlo poruke zubnú kefku, postarajú sa o čisté zúbky svojou ovocnou kyselinou.


Hrušky by sme vraj mali jesť na dobrú náladu. Obsahujú vápnik, fosfor a sú tiež výborným zdrojom draslíka. V ľudovom liečiteľstve sa používajú pri obezite, vysokom krvnom tlaku a močových kameňoch. Sú ideálnym zdrojom energie pre svoje ľahko stráviteľné cukry. Na 100g majú energetickú hodnotu 180kJ.


Čo viac dodať?
Krásne na pohľad, chutné a navyše veľmi zdravé.
Tak len...
Dobrú chuť!