reklama

Ako som sa pre štrngal do akože demokracie.

Ako sa to stalo? Prečo ja mám dôkaz že som sa vy štrngal  alebo pre štrngal ? Bol som na druhom brehu stačilo malý kúsok, ale skoro som sa ho aj dotkol .Tri operácie po sebe v roku 1989. Zaujímave je však to že prvá sa konala  presne 17.11.89.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Diagnoza bola dosť zaujímavá , ale nie pre mňa , pre mňa to bolo peklo. Bolesť a po prvej operácii som si myslel že sa už nedostanem von , no ale potom sa udiala tá sranda čo som si myslel že je nepravdepodobné /myslím že ako každý čo zažil v dospelom veku rok .89. / Prišla ku mne sestrička, ale milá , láskavá a možno niečo naviac , a opýtala sa ma že či si prosím rádio, nakoľko som ani netušil že nemocnica ma aj rádio ktoré sa da počúvať cez akúsi hadičku, ktorú mi vopchala do ucha . Bolo to rádio nad posteľou a tak som okom naznačil že áno , a bum samé heslá ,,Jakeše do koše" a podobné niečo čo na tu dobu bolo mimo scenára tak vtom momente som si myslel po narkóze že to čo počujem sa odohráva len v mojej mysli a nie je to možne odvysielať .A zľakol som sa sám seba. Tak tu končila prvá sranda, buď nie som ešte prebudený, alebo som sa zbláznil. No na druhy deň to pokračovalo a ja som sa znovu nevedel zorientovať ,ale už som sa vedel opýtať tej peknej a milej v bielo modrom čo toto je .Ona ma dala do obrazu že je prevrat, revolúcia a podobne veci , a tu som sa zasa naľakal , tak aj ona vošla do mojej mysle? Už som mal niečo ako polo šok , ale dobre nechal som ju v tom a rozmýšľal som , lenže nakoľko moja myseľ bola obmedzená len na jednoduché myslenie. Neprišiel som na nič preborné. Informácie som nemal mať odkiaľ pretože som ležal na JIS a bol prísny zákaz na návštevu. Mal som vek niečo cez 25r. a moja bolesť bola asi v popredí tohto všetkého, neviem . Jedno viem bol som zmätený a zľaknutý . Všetko bolo zrazu celé zle. Ja som v podstate bojoval sám za seba , sám pre seba a v jednej posteli nemocničnej. Viac som vnímal svoje okolie , hadice ktoré išli do mňa a ktoré zasa so mňa to bolo prvoradé a myslím že to nebolo sebecké. Bola to moja karma.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ja som nevedel o čom je ten prevrat aj keď už už sa zdalo že mi je lepšie (lebo po tej prvej operácii som mal ešte dve , a riadne , to by bolo na knihu).

Ja som nevedel že ked po pol roku vypadnem odtiaľ preč(A to som nevedel či prežijem nie ešte vypadnem) že ako to bude vyzerať a čo sa mení a čo zostáva , akurát som niečo registroval ako zmenu . Keď však som sa opýtal ako to je vonku tak všetci mi rozprávali ako je super atmosféra a podobné pekné veci , ako sa ľudia majú radi. No samá láska bola vonku. Dobre nezávidel , ale išiel by som sa pozrieť na to nové Slovensko.

Tak a tu som , prežil som, som tu od revolúcie už niečo ako 25r čo je dosť dlhá doba na kadečo a nie ešte na zmenu.Čo sa ale za posledných 25 rokov nepochybne podľa mňa zmenilo smerom k lepšiemu, je kvalita a dostupnosť tovarov a služieb. "Nedostatok mäsa, ovocia, vybavenia domácností či hračiek nútil ľudí stáť v dlhých radoch pred obchodmi.. Dnes si v rade postoja zväčša len pri pokladnici a dokonca sa k nim zo západu dostáva trend, že im reťazce prinesú potraviny až rovno k ich dverám,"

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Je to zvláštne ale rok 1989 jeseň tohto roku , sa mi akosi nespája revolučne štrngajúco. Ja som nebol na žiadnej ale ani jednej takejto udalosti , nemám ten pocit niekde v hlave , nemám nič okolo revolučných zmien a mám nato doklad sám pre seba . Nie pre niekoho. To bol môj rok bolestí a radostí a Váš tiež, ale úplne v inej forme.

Pre štrngal som to v posteli , na chodbe , sestričky ma zabávali a opačne.

Robert vaculčiak

Robert vaculčiak

Bloger 
  • Počet článkov:  44
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Mam život rád tak ako je .Trvanie života závisí od vonkajších vecí, nie odo mňa. Ale mne prislúcha prežiť celý čas, ktorý som dostal.Pre vyrovnanú myseľ je smrť len ďalším dobrodružstvom. Zoznam autorových rubrík:  príroda a škodcoviaZdravieDomovSVETNezaradenéSúkromnépríroda

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu