reklama

Začína SXSW a taxikár v tom má jasno

Po piaty raz na festivale SXSW v Austine, prvý raz s AeroMobilom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

V piatok 13. marca sa začal 27. ročník šialenstva South by South West (SXSW

), najväčšieho svetového festivalu hudby, filmu a technológií. Hlavné mesto Texasu - Austin - počas nasledujúcich dní výrazne zvýši svoju populáciu. Len interaktívnu časť SXSW navštívi každý rok viac ako 30 tisíc ľudí a desaťnásobne viac sa ich mestom premelie počas nasledujúceho týždňa. Množstvo stanov po celom meste, plné konferenčné centrum a hotely robia domácim vrásky na čele a najradšej by festival obmedzili. Lety do Austinu sú preplnené, MHD poriadne nefunguje a vodič UBERu, ktorý nás viezol vymyslel pre obdobie festivalu nové slovo - Clusterf*ckanado…

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Napriek masovosti, má festival stále svoju relevanciu, pretože väčšinu programu si zostavujú sami účastníci. Ten potom odráža trendy v každej oblasti, ktorej sa venuje. Kľučovou oblasťou sú však inovácie a budúcnosť. Najfrekventovanejšie slová v prednáškach na SXSW 2014 boli technológie, budúcnosť, social, data, start-up, digital a design. Inak tomu nebude asi ani tento rok.

Najvýraznejšie trendy sme spozorovali v oblasti start-up ekonomiky, začínajúce firmy nájdu na festivale viac obsahu ako minulý rok. Doprava je tiež veľká téma, hovoriť sa bude o autonónmnych autách, alternatívnych palivách, nových programoch pre zdieľanie jázd a samozrejme, lietajúce autá nesmú chýbať. Ďalšie trendy predstavujú robotickí spoločníci, na festivale je prvá robotická zoo, ďalej nové možnosti dopravy tovaru pomocou dronov. V tejto súvislosti vyznieva paradoxne fakt, že používanie dronov je na festivale zakázané. Programu tiež dominujú témy o internete vecí, rôznych metódach svojpomocného sledovania zdravotného stavu a sociálne podnikanie - pre dobro všetkých okolo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pred SXSW je dôležité mať dobre pripravený program, aby ste stihli čo najviac. Tomu nášmu v piatok dominovali prepojené autá (Connected Cars) a podpora inovácií. Sledujte na twitteri #sxsw alebo si nalaďte o 20. hodine stredoeurópskeho času http://live.sxsw.com pre hlavné prednášky festivalu.

 

Štefan Vadocz

Štefan Vadocz

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Viac ako 20 rokov sa venujem komunikácii a médiám. Starám sa o PR lietajúceho auta AeroMobil. Dozerám tiež na chod agentúry Neopublic, ktorá pôsobí v Bratislave a v Prahe. Zoznam autorových rubrík:  PRMédiáTechnológieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu