Sladko-kyslá rýchlovka

Ako inak, z kuchyne. Rozmýšľate, či ju stihnete? Nerozmýšľajte a pustite sa do toho!

Písmo: A- | A+

Ingrediencie:

5 väčších sladkokyslých jabĺk

2 stredné citróny

3 vajíčka

2 čajové lyžičky postrúhanej kôry z citróov

2 čajové lyžičky Zlatého klasu

50g rozpustného masla

3-5 lyžíc cukru - podľa kyslosti jabĺk prípadne viac

500 g lístkového cesta

 Postup:

postrúhané jabĺká pokvapkáme citrónovou šťavou a zmiešané s cukrom, maslom, vajíčkami a postrúhanou kôrou necháme polhodinu postáť. Medzitým si pripravíme na plech /rozmerov ca. 25x40 cm/ cesto, najlepšie tak, aby malo zvýšené okraje, a predhrejeme rúru na 200 alebo teplovzdušnú na 180 stupňov Celzia. Naliejeme ovocnú zmes, urovnáme a pečieme približne hodinu v rozohriaej rúre, kým zmes nestuhne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dobrú chuť.

Andrea Vaňová

Andrea Vaňová

Bloger 
  • Počet článkov:  91
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prispieva na miriam.sk a symbolicky do rodinného rozpočtu Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSto vežičiekVytrvaťHobbyJaskyneSúkromnéÚvahyVýletíkyRodičovské

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

226 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu