reklama

Ide ma poraziť zo zabúdania

Ide ma poraziť zo zabúdania. Ľudia jednoducho zabúdajú.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)
Obrázok blogu

Ide ma poraziť zo zabúdania. Ľudia jednoducho zabúdajú. Jednoducho si žijú, poniektorí až príliš, a v jeden pekný deň na niečo zabudnú. A je im to úplne ľahostajné. A keby len jeden pekný deň, ale ono sa to deje snáď aj každú minútu. Predstavte si, že za jeden deň zabudnete 1440 vecí. Toto číslo nechcem ani náhodou radiť medzi čísla zodpovedajúce skutočnosti a už vôbec nie za výsledok nejakého sofistikovaného výskumu, na ktorý by mi prispeli všetci občania našej milej EU. Proste som to len tak odhadol. Veď keby to bola čo i len z polovice pravda, čo z polovice, z takej šestiny tak je to stále zabudnutých 240 rôznych informácií denne. Každú hodinu desať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Uznávam, mazanie zbytočných, zdvojených, nepodstatných, jedným slovom nedôležitých informácií, ktoré sa nám denne hromadia v hlave je užitočné a dokonca niekedy aj nevyhnutné (hlavne keď by ste najradšej ani netušili, čo ste vyvádzali včera večer v krčme). Ale na porazenie je, keď zabudnete povedzme na to, čo ste včera jedli na večeru. Poviete si, ááále čo na tom, prečo by mal byť práve tento poznatok dôležitý. Odpovedám nie prečo, ale hlavne pre koho. No predsa pre Vás. Čo ak si dnes dáte na večeru presne to isté čo včera. A zajtra sa to zopakuje. A pozajtra znova... Nebudem sa tu už teraz oháňať všakovakými číslami (o tom, koľko krát do roka si pochutnáte na tom istom jedle), ale uznáte a dáte mi za pravdu, že do roka sa to môže zopakovať aj niekoľkokrát a to vôbec nemusí byť zanedbateľný počet. A teraz si sami zrátajte, o koľko rôznych vynikajúcich večerí ste sa sami pripravili. Viem viem, príklad trošku vymyslený a pritiahnutý za vlasy, veď taká drobnosť už v dnešnej dobe nikoho netrápi. V dobe keď za nás chladnička ešte aj nakúpi, sa spokojne spoľahneme na to, že nám aj sama naservíruje podľa toho, na čo práve máme chuť, alebo čo je pre naše zdravie vhodné.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Horšie je, keď zabudnete dôležitejšie veci. Napríklad veľkosť spodného prádla vašej priateľky. To mi poniektorí dáte určite za pravdu, že to sa už vyplatiť nemusí. Veď kto má rád namrzenú frajerku nechápavo hľadiacu na "nohavičky" vhodné tak pre jej starú mamu, alebo márne sa pokúšajúcu dostať sa do sexy košieľky, pričom jej z očí šľahajú hromy blesky. Najradšej by vás v takej chvíli videla umierať v strašných bolestiach. A vy čakáte iba teplú večeru a trochu tej zábavy pred televízorom či nebodaj v posteli. Ale nemaľujme čertov na stenu. Úplne stačí, keď si nespomeniete na to, že nemáte uhradenú faktúru za mobil alebo splátku banke za hypotéku. To vás už kľudne môže stáť aj nemalé penále či nebodaj strechu nad hlavou. A to už vážne môže ísť do tuhého. To vás z toho môže hoci aj poraziť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Skúste si to aspoň tento víkend (ale najlepšie stále). Nezabúdať. Nezabúdať na tie správne čísla.

Juraj Varga

Juraj Varga

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  0x

To už zistíte (zistite) na mojom blogu... Zoznam autorových rubrík:  ZábavaSpoločnosťSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu