reklama

Ako pochopiť to kým som, cez toho, kým nie som?

Sú témy, ktoré snaď večne budeme pretriadsať cez sitko roznych pohľadov, skúseností a dotykov. Ja sama sa v nej pohybujem ešte po špičkách. Aby som nevyplašila pravdu, ktorá možno nesmelo čaká  niekde za rohom. Tou ohlávkou, do ktorej sama neraz strkám svoju hlavku premýšlania je vnútorná SLOBODA.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Dnes cestou do tatier som si pustila jednu z prednášok Daniela Pastirčáka. V zástupe rôznofarebných jeho postrehov čakal i jeden. Jeden, ktorý slovom definoval vnútornú slobodu.

"Vnútorná sloboda je to, keď sa naplno stanem tým, kým som a tejto pravde o sebe poviem vždy áno."

Možno tuším, čo tým chcel povedať. Tuším to však len niekde z hĺbky mne samej. Verím, že človek má v sebe "božiu niť", na ktorú boh navliekol múdrosť a pravdu. Verím, že všetci môžeme tieto korálky v sebe nájst. Tým, že pochopíme to, kým sme.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale ako pochopiť to kým som, cez toho, kým nie som? ... áno, znie to priam "koanovsky"!:-)

Naviac tá vzdialenosť MŇA k moji činom zdá sa byť až nekonečná. Sama seba pýtam sa. Mám šancu dozrieť až k svoje zrelosti? Je naozaj v mojich silách zbaviť sa toho, čo mi zakrýva výhľad k saméj sebe. Je vo mne také bdelé oko, ktoré odlíši "ano" od "nie"? Neviem. A pochybujem.

Áno . Cítiť v tom trocha (trocha?) "porazeneckej pachute"!

Poznám zopár ľudí, ktorí dozreli (myslim si) až sami k sebe. Boli výnimoční? Či iba vytrvalejší?

---------

 "Človek nie je samoosloboditeľ". Človek môže byť len Zachránený!" ... povedal dnes dAniel ... hmmm ... NEVIEM. Ale nechávam si tieto slova na jazyku. Možno raz príde deň, keď pocítim ich pravú chuť

Hanka Vázalová

Hanka Vázalová

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

... bodky su pre mna symbolol cakania, premyslania, nedopovedanosti, priestoru pre to, co nie som schopna sama desifrovat a ... urcite ich u mna najdete zastupy, spokojne cakajuce ... :-) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu