reklama

Viete ako sa robí filmová grcka?

Všetci sa od rána tešíme na scénu grcania, ktorá sa bude nakrúcať večer v Sade Janka Kráľa.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Ráno sme začali v cudzom byte na Dunajskej ulici. Majiteľ bytu Oliver a jeho rodina nás vítali s otvorenou náručou. Možno ešte netušili, čo to znamená, mať doma filmárov. Už po chvíli sme tam boli všetci ako doma. Najviac kameraman Pišta.

JOYSTICK
JOYSTICK 

Ja som dnes ako ass. réžie vážne nemala svoj deň. Rozhodla som sa, že za žiadnu cenu nedopustím, aby sa do filmu dostala nadávka - citujem režiséra a scenáristu v jednej osobe - „ty mrduchtivý k*k*t". V rámci snahy zachovať vernosť prostrediu, z ktorého pochádzajú Viktorove postavy, volil podľa toho aj slovník, ktorý sa používal v dialógoch. Ale schválne zahlasujme. Koľkokrát v živote ste použili túto nadávku? Rovnako ako aj po iné dni som z toho vyšla ako prehnane slušné dievča, ktoré nevie ako to v živote chodí. Do konca dňa si preto zo mňa všetci uťahovali a schválne rozprávali prehnane slušne. Tak vznikla hláška dnešného dňa:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Môžem ísť na toaletu?

Keď sme sa presunuli na petržalské terasy aj Viktor si uvedomil, že dnes nemá svoj deň. Bol to jeden z tých dní, keď má režisér chuť zobrať na hercov vzduchovku. Kazila sa technika, herci boli nervózni z toho, že musia čakať a navyše sme zistili, že petržalské terasy v sebe uchovávajú negatívnu energiu vesmíru alebo aspoň našej planéty. Za tých pár hodín, ktoré sme tam strávili sme stretli celý miestny alkoholický výkvet, ktorý nám usilovne bránil pokračovať v práci. A keď už sme od nich konečne mali pokoj niekto začal hrať na saxofón. No skúste nahrať čistý zvuk, keď vám do toho niekto tvrdohlavo trénuje!

SkryťVypnúť reklamu
reklama
BALET
BALET 
MITICKA
MITICKA 

Nedá mi nespomenúť, že na nakrúcanie sme dostali plnú garáž perlivých minerálok. A ako sa nám podarilo nepomýliť si ich? Každý si tú svoju označil menom alebo.... Za najkreatívnejšie sa považujú označenia minerálky SARS, či TBC. Tak z tých by ste určite "nekradli", že?

Konečne sme však ušli od civilizácie do Sadu Janka Kráľa. Niektorí z nás ušli od civilizácie doslovne: Viktor totiž asi hodinu všetkých presviedčal, že medzi stromami zahliadol srnku! Len pre úplnosť: Sad Janka kráľa je síce najstarším sadom v širokom okolí, ale stromy v ňom sa dajú zrátať na prstoch jednej ruky. A teda žiadna ale naozaj žiadna srnka by tu útočisko nenašla. Navyše sme my všetci na mieste, ktoré označil videli PSA.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Kde je srnka?
Kde je srnka? 

Okrem halucinácii sa dnes v štábe začala šíriť poverčivosť. Ona svojím spôsobom patrí ku každému natáčaniu. Mnohí z nás majú svoje vlastné talizmany a rituály, ktoré vykonávajú, aby sa „všetko podarilo". No dnes sme zažili hádam najkontrastnejšiu situáciu aká sa dala: v Sade Janka Kráľa, pri vychýrenom bratislavskom bordeli sedela pani, ktorá v ruke zvierala ruženec a modlila sa. A obďaleč my, filmári, ktorí dnes nemali svoj deň. Čistá Petržalka - miesto dokonalých kontrastov.

Okrem podivuhodných vecí, ktoré sa dnes stali, sa Erik prejavil ako progresívny scénograf. Jeho úlohou bolo pripraviť pre herca dôveryhodnú grcku. Tá naša sa skladá zo zmesi instantných polievok a - to Stanovi nehovorte! - zo zeme trávi a niekoľkých halúzok... jej progresivita však spočíva v tom, že v nej nie sú žiadne rezance! Pre mňa neuveriteľné, ale je to tak, že rezance v grcke sú už vlastne klišé - teda okukané.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
GRCKA
GRCKA 

Cenu najobetavejší herec tohto nakrúcania získava Peter Havaši, ktorý kvôli imidžu vagabunda zmenil celý svoj civilný vzhľad. A vyzeral vo svojej úlohe naozaj dokonale! V úlohe "strihača" sa predstavil produkčný Juraj Mravík.

PETO
PETO 
Veľký rešpekt

Veľký rešpekt

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Cult film. Žáner je cesta. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu