reklama

F*%# "TO"

Sedim v kaviarni a cakam na RUN-a. Zvlastne meno, vsak? Anglicky RUN znamena bezat, hebrejsky neznamena nic. Vlastne ho vobec nepoznam, videla som ho len jediny krat aj to len na mihnutie oka, pusu na lice, objatie a rychle potrasenie rukou. Rychle, ale nezvycajne pevne. Mam rada ked v potraseni rukou citim silu, rozhodovost, osobnost.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Predstavila nas moja kamaratka, Noa so slovami:
"Myslim si, ze ho vies uplne pochopit len Ty ... dodat silu, alebo tu nadej co prave potrebuje."
 
Popijam studenu kavu a obdivujem krehke ladove kocky vznasajuce sa na povrchu kafeinu. Slamkou nasavam do tela falosnu energiu a potajme cumim na okolie. Chlapik za stolom usilovne udiera do klavesnice svojho pocitaca, ti dvaja na gauci maju urcite svoje prve rande - sedia od seba tak trosku vzdialene a konverzuju inteznivne, vyhybajuc sa kazdej neprijmnej sekunde ticha.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

No konecne!
Stoji nado mnou Run vo svojom modrom tricku s postavenym galierikom a bezstarostnym usmevom. 

"Shalom! Meskas milacik!"
chvalim sa mojou hebrejstinou - tych par naucenych slov ... nie je moj milacik, ale preco by som ho tak nenazvala?

Run prisiel s kamaratom ... bojim sa, aby to nebol prave on, kvoly ktoremu sa neporozpravame o tom dolezitom, o zivote. Sadame do oddelenej miestnosti, kde vascinou sedavaju len zamilovane pary.

"Tak co, ako sa mas?"
"Celkom dobre, akurat mi doktori povedali nech nejem maso a uz su tomu 3 tyzdne. Najradsej by som si dal stavnaty steak ..."
"Hm .. mne maso nechyba vobec. Hned ako sa mi "to" stalo som zmenila dietu na skoro vegetariansku - ryby, zelenina, ovocie, strukoviny. Aj sladkosti by som sa najradsej vzdala ... okukujem tiramisu za sklenenym vykladom a volam casnika :) ... " 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

"To" sa stalo .... uvedomujem si, ako podvadome nikdy nepouzivam "to" slovo ...
Nenadavam skoro nikdy ... po slovensky uz vobec nie, ale anglicky mi niekedy ujde to F a vobec sa nezastavujem nad nim, tak preco je to tak tazke "toto" vyslovit? Aj s rodinou a priatelmi hovorime len o "tom" o niecom (napr. Ked sa Ti "to" stalo ... ) co vieme vsetci ale vyslovit "to" je tazke, strasidelne a preto radsej nepohodlne slova zamlcime ... 

"Bojis sa?"
"A vies, ze az tak velmi ani nie? Je to osud ... bude co bude ... "

Ja som ta, co stale hlada vysvetlenie ... Rozmyslam, ci je to vhodne prave teraz povedat ze, si myslim, ze vsetko co sa nam stane ma nakoniec vyznam. Kazdy jeden nepodareny pohovor o pracu; sklamania v priateloch alebo v laske ... vonkoncom som presvedcena ze aj "toto" nestastie ...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

"Myslis, ze Ta "to" zmenilo?"
"Rakovina?"
(Odpadava mi balvan zo sdrca ... vyslovila som "to" ... ake blaznovstvo predsa "to" slovo nemoze byt strasidelnejsie ako samotna choroba .... mam vycitky svedomia .. mozno som urobila chybu, ze som to vyslovila pred niekym, kto ma mozno problem akceptovat novu skutocnost zivota ... r a k o v i n a ... )

"Urcite ano! A zmeni to aj Teba! Nie, nemyslim si ze budes uplne ina osoba, ale Tvoje hodnoty sa urcite zmenia"

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

RUN odchadza ... davam mu pusu, tlapem po pleci, objimam ho, nie stiskam ho az skoro lapa vzduch ...
"Drz sa! Budem na Teba mysliet, nech Ti ta operacia zajtra dopadne dobre!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

... Ooooo pockaj!

RUN?

RUN! 

Este nieco!

"FUCK CANCER!"

* * * * * * * * * * *
P.S. Ospravedlnujem sa tym, pre ktorych je ten posledny vyraz priliz tvrdy.
V boji o zivot eticky spravne vyrazy nemaju velku vahu ... "Fuck Cancer" je naopak casto pouzivanym slangom medzi pacientami rakoviny v USA ako prejav podpory a viery, ze nad touto chorobou clovek zvitazi a prezije! Fuck Cancer! 

Elvira Vida

Elvira Vida

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Slovenka/madarka s latinsko-americkym srdcom, s vasnou pre Braziliu a argentinske tango, zijuca v New Yorku. Labuznicka zivota, nekonecna optimistka ... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu