reklama

Absencia pozitívnych vzorov.

Keď som bol malý chlapec leteli Vinetuovky.Poznal som aj zostavy prvoligových futbalových aj hokejových mužstiev.Mal som niekoľko športových i románových vzorov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Dnes som v strednom veku.Vinetuovky už nečítam.Zostavy mužstiev už nepoznám,lebo aj keby som chcel tak by som to nezvládol.Menia sa mimoriadne rýchlo.Stalo sa niečo so mnou alebo s mojím okolím.Prečo takáto zmena.Je to iba vekom,alebo niečím iným? Koľko ľudí toľko názorov.Generačné rozdiely tu boli vždy.Kritika spoločenských pomerov a morálky tiež.Aj napriek tomu sa mi zdajú súčasné pomery mimoriadne náročné.Je tu napríklad mediálne a informačné špecifikum našej doby.Každodenný nával informácií,nebývalé komunikačné možnosti dostávajú človeka do svojich pavučín.Človek sa oddáva možno zdanlivým vymoženostiam a pomaly ale isto je otrokom novodobej techniky.Malé deti namiesto im prirodzeného neustáleho pohybu sedia pred monitorom počítača alebo neustále ťukajú do mobilu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nie som žiadny spiatočník ani tmár.Veď žijeme v treťom ticícročí.Nie som ale vôbec presvedčený, že či zvládame výchovu novej generácie .Akým smerom ju orientujeme.Aké stopy kultúry v nej zanechávame.Smerujeme naozaj k novej infokultúre? Budú v nej mať svoje miesto aj ľudské city? K tomu je potrebné pestovať si úctu k iným.Vážiť si ľudí.Vidieť svoje vzory.Ľudské vzory vo svojich rodinách a blízkom okolí.

Viliam Vidinský

Viliam Vidinský

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Ženatý, učiteľ na SŠ v Rimavskej Sobote.Chcem byť maximálne dynamický.Mám rád nekonvenčné riešenia.Nemám rád chameleónov a pokrytectvo. Zoznam autorových rubrík:  ZaujímavéSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu