reklama

Pôžičky alebo ako nám štát kladie polená pod nohy.

V tomto článku sa zamyslím nad tým, prečo si  osoby na zaopatrovacom príspevku nemôžu vziať pôžičku. Chceli by sme napredovať, avšak nemôžeme

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Mnoho rodín so zdravotne ťažko postihnutými deťmi má ťažký život . Musí kupovať lieky, ísť na liečenia a často drahé operácie. Ak si chce však zlepšiť svoj život a kúpiť si napríklad práčku, tak na hypotéku alebo pôžičku nemá nárok. Je to paradox, ale je to tak. 

Príspevok na opatrovanie sa podľa zákona neberie ako príjem, hoci osoba ho dostáva roky od štátu. Tým vlastne zarába a peniaze prijíma .V banke však figuruje ako nezamestnaná. Banku nezaujíma, že za takú prácu by mohla táto osoba byť zvýhodnená tým, že si vezme pôžičku na zlepšenie života. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Aj taká malá vec ako je napríklad tá práčka alebo strecha domu, v ktorom človek býva môže človeku s hendikepom a RODIČOVI zlepšiť život. Stále tu hovoríme o sociálnej inklúzií, ale kde je tá inklúzia ?? Kde je tá pomoc tejto skupine obyvateľstva. Tie matky, ktoré sa starajú o svoje deti nemajú nárok na lepší život ?? Dvíhajú svoje deti, kŕmia ich, prebaľujú ich, chodia, kde kade aby svojim deťom zabezpečili dôstojný a lepší život a banka im povie, že patria medzi ľudí druhej kategórie ?!!

Človek, ktorý sa roky snaží a bojuje za svoje práva sa musí obracať so žiadosťami na tretí sektor a roky žiadať o zbierky, pretože tento štát zlyháva v základných sociálnych otázkach. Niekedy mu je už trápne chodiť a stále dookola prosiť o pomoc. Ale viete prečo to robí ? Pretože svoje dieťa miluje a urobil by pre neho čokoľvek. Aj tá snaha je práca a mala by byť braná ako adekvátny príjem v bežnej práci. Neviete aký to má dopad na človeka, postupne začne odchádzať fyzicky, potom neskôr aj psychicky. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vo veľkej miere sa takto starajú o svoje deti matky. Ak už pre nič, tak len preto ,že sú ženy im dajme možnosť mať plnohodnotný príjem a možnosť vziať si pôžičku na auto dom strechu alebo "len" novú práčku. Nik z Vás si ani neuvedomuje, ako by to pomohlo týmto rodinám. 

Viktor Pamula

Viktor Pamula

Bloger 
  • Počet článkov:  190
  •  | 
  • Páči sa:  977x

Som mladý človek a aktivista. Vo svojom živote mám však od narodenia niečo s čím sa nezaobídem. Som na invalidnom vozíku. V tomto blogu by som rád poukázal na problémy, s ktorými sa stretávam. Sú to problémy s bariérami ľudskými ale aj materiálnymi. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu