reklama

Môj favorit je Renault Modus

Máš čas napísať mi, prečo by som ho mal nechcieť?Tu sú moje dôvody prečo áno:

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Je to prvé malé auto, ktoré ma všetkých päť hviezdičiek z bezpečnostných testov. Je elegantné - myslím aj vnútri. Je v tom výrazne viac, ako bežná výbava. Príjemne sa s ním jazdí. Zadná sedačka sa dá upraviť čím vpredu vzniká viac miesta, ako v autách strednej triedy. Záruka na plech je 12 rokov. Dá sa dokúpiť (za 9000 Sk) dvojročná servisná záruka (t.j. servisná záruka je 2 + 2 roky). Asistenčná služba je taká ako v Škodovke. Výhrady: cena a zrejme drahší servis ako Škoda. Na druhej strane sa vraj u nás Renault príliš nekradne. Je tam klíma - po ktorej netužím, ale je to už vstavané v tých akciových kusoch.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ahoj.

Ak už máš „favorita”, nie je čo riešiť. Ja mám Kofolu.

Pretože cely život jazdím prevažne v Škodovke a som už starší, nemám také kritéria ako ty. Vôbec však netvrdím, že tvoje sú zle.
Možno aj preto, že sme si dlho nemohli dovoliť kúpiť nove auto, bolo moje hlavné kritérium, aby sa mi to auto páčilo - Octavia. Dnes, keď mi ju ukradli, by som asi uvažoval inak. Ale možno ani nie, skôr by som sa inak k niektorým problémom choval.
Je zvláštne, že Favorit ti je malý a malý „favorit“ Modus ti stačí. Asi ťa ten priestor ozaj oslovil. Čo sa tyká bezpečnosti – ABS, prvky brzdného systému a zimné gumy v zime - podstatná vec, pretože ti môžu pomôcť odvrátiť následky tvojej chyby, alebo tvojho chovania na ceste. Staval som sa k tomu kedysi skepticky, ale jediná jazda na ľade s ABS ma presvedčila, že to je to, čo mi doteraz chýbalo. Airbagy a podobne nafukovačky - v tomto patrím trochu medzi fatalistov. Ak do teba vrazí nejaký blázon možno ti z večnosti pomôžu na vozík, a neviem čo by bolo pre mňa lepšie. Ale pri menších rýchlostiach z vozíka na nohy. Ak by som, nedajbože aj tu získal skúsenosť, asi by som tiež hovoril inak. Takže, ak tam sú, nie je to zlé.
Vzhľadom na doterajšie vozenie je mi vcelku jedno aký motor v škatuli je. Srandičky s oknami a iné ma nevzrušujú. Skôr by ma zaujímala zdanlivá maličkosť, ako sa interiér vo vlhku a v zime „potí“. Je prekvapujúce aká nebezpečná je jazda nedostatočne odvetranej potiacej sa Hondy Civic. A môžeš mať airbag v každom stĺpiku.
Pretože nikdy nebudem nove auto kupovať každé štyri roky, kedy už začína väčšina pomaly pýtať peniaze, je základným kritériom dlhodobá opraviteľnosť cena a dostupnosť ND. U Renaultu, možno aj pre jeho stabilné postavenie v F1, to bude vždy niekoľkonásobne drahšie ako napr. u Škody.
Čo sa tyká dizajnu nepoznám škaredšie auta ako Renault, okrem starých Meganov. Niektoré typy s katastrofálnymi zadkami aj potichu prestali vyrábať. Tvoj „favorit“ túto časť, i keď vylepšenú, zdedil. Je to však všetko subjektívny názor. Jednoducho ja by som za také auto, aj keď iba, alebo pravé preto, že raz za život, peniaze nedal. Čo sa týka poruchovosti nie je na tom Renault asi tiež veľmi dobre. Kamarát ma tuším Espace a už párkrát stál, a dokonca raz preto, že mu niečo poriadne zmrvili v opravovni. Na druhej strane ma veľmi dobrú spotrebu a plechovú ma iba prednú kapotu. Ten servis by som si určíte priplatil.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Už si hádam dospel, a preto zľavy a rôzne marketingové ťahy berieš s rezervou. Ešte stále nás neadekvátne priťahuje červený nápis v žltom poli – akcia. Ak budem parafrázovať výroky z jedného českého filmu, tak najlacnejšie auto je to, ktoré si nekúpiš, to ti samozrejme aj prinesie najmenej problémov a najdlhšie ti vydrží.

Vojtech Moravčík

Vojtech Moravčík

Bloger 
  • Počet článkov:  43
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Živnostník s dušou proletára, to je ťažká konštrukcia. Zoznam autorových rubrík:  SvetonázorZávislosťTupinyZnačkové nepodarkyZdravieDopravaPozitívaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu