reklama

Ako by mala vyzerať moderná kúpeľňa?

Aj v interiérovom dizajne existujú módne trendy, ale kúpeľňa a jej vybavenie by vám malo slúžiť dlhé roky a malo by vám vyhovovať. Ak chcete nie len modernú a funkčnú kúpeľňu, mali by ste sa držať nasledujúcich odporúčaní.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)
Obrázok blogu
(zdroj: http://www.freeimages.com/)

Jednoduché a čisté línie

Určite ste si všimli, že vane či umývadla majú pomerne strohý dizajn, ktorý ale pôsobí elegantne. Dôležité je, aby bolo vybavenie kúpeľne zladené aj s doplnkami a obkladmi. Aj keď vaňa s jednoduchými oblými prvkami môže pôsobiť nenápadne, obvykle ju zdobí elegantná vodovodná batéria, ktorá je v mnohých prípadoch doslova šperkom. Rovnaké je to aj s umývadlami, ktoré nemusia byť nutne oválne a zapustené. Môžu mať najrôznejšie tvary a materiály, pričom samozrejme nechýba vkusná batéria.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Príroda v kúpeľni

Prírodným materiálom sa nemusíte vyhýbať ani v kúpeľni, pretože sú stále moderné a obľúbené. Dokonca ani drevo nemusí byť tabu. Drevo môže byť na podlahe, skrinkách, kúpeľňových doplnkoch alebo obkladoch. Vďaka drevu bude kúpeľňa pôsobiť teplejšie, útulnejšie a je určite príjemnejšie chodiť po drevenej podlahe ako po dlažbe.

Obrázok blogu

Ak sa bojíte, že drevo nezvládne vlhkosť v kúpeľni, tak vedzte, že obavy nie sú na mieste. Exotické dreviny ako tík, wenge alebo massarandub sú vlhkomilné a olejnaté, takže pobyt v kúpeľni prežijú bez ujmy aj extra ošetrenia. Jediné na čo treba myslieť sú plesne, ktorých sa dá zbaviť antimykotickými prípravkami, ktorými raz za čas ošetríte drevo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Originálna tapeta

Popustiť uzdu fantázií môžete aj pri tapetách v kúpeľni. Možností je veľa a tak si môžete vybrať farbu, vzor alebo štruktúru podľa svojich predstáv. Nebojte sa ani výrazných vzorov, farieb, pruhov či geometrických vzorov, ktoré sú aktuálne trendy. Odolné voči vode sú napríklad vinylové tapety, ale najrôznejšie vzory a štruktúry ponúkajú aj obklady a dlažby.

Autor pracuje v segmente kúpeľní
Zdroj informácií a obrázkov: www.freeimages.comsk.wikipedia.orgwww.eprofi.skdesign.stuba.sk

Peter Volkovič

Peter Volkovič

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vždy rád cestujem po Slovensku a keď sa dá vydám sa i do zahraničia. Zaujímam sa o technológie a turizmus Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu