reklama

Ľeto jak ma buc

Koňečňe bul vikend vhodni na kupaňe...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Vnučata prišľi ku mňe na prazňini, ta som sebe tak podumala, že ňebudzeme ľem doma šedzec, naj še dzeci aspoň kus pomačaju u vodičkoj.

Ta me še zo Žužu zobrali pobaľiľi me deki, dzeci a psa a vibraľi me še na najkrajšu plaž kolo nas a to je Viňanske jazero. Ňemame motor ta me še mušeľi odvejz na autobuše, aľe to bi mi ňevadzilo, ľem teľo ľudzi še tam nadriľalo, že me še ňemušeľi aňi trimac, bo spadnuc še ňedalo. Ňehutorim, aľe dachtori še asi v ramci sporeňa mušeľi rozhodnuc, že še na jazero idu umic a ňe čľupkac. Smrad bul ňeskutočni a u tej horučavoj še tam ňedalo dichac.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jak me došľi na jazero, ta mi skoro oči z jamkov vipadli. Ľudzi jak nasrato. To ňe že veľo, mi nemaľi dze deku rozložic. Čisto jak za budovateľskej eri. Jeďine mesto, dze me še pomesciľi bulo takoj kolo kontanjnera, aľe mi ňe sme bars preberčivi, šak na dvore mame hnuj a nichto še neodpira i kurki bars čistotne ňe su aňi prašatka.

Dzeci takoj do vodi i zo psom, ta som sebe podumala naj sebe tam hlavi zbijaju, aľe to bul kameň urazu. "Pani, to by ste nemohli toho psa niekde priviazať? Vy nevidíte, že lezie do vody, kde sa kúpu ľudia?" Ta me doražila. Takoj do mňe jidi upchala, krava mesticka. Jej hutorim: "Znace co , mlada paňi, mňe bi vecej interesovalo, keľo ľudzi še uš ňeška do tej vodi višikalo a ňe mali pes, co ho aňi od žemi ňevidno." Še zaksichcila, kišasoňka vypeľichana, a še otočila ku mňe chribtom. Aspoň som mala kľud. Tak mi sebe podumala, že to asi zato tote ľudze šikaju do vody, že zachodi su brudne jak u rozvojovich krajinoch a ľudze še ščica do ňich chodzic. Aľe že im nevadzi, že še u tim kupu? Tomu som ňerozumela. Žuža sebe duma, že to je dajaka urinoterapia, aľe to ňeznam co to je, ľem som jej to ňekazala, žeby sebe ňedumala, že som aš taka sprosta.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Aňi maľinovku me sebe ňemohľi kupic bo šori staľi pomali aš po zavori. Mimochodom, ja tomu ňerozumim, že poplatki co me placiľi pri vstupe bi stačiľi aj na dzešec upratovački, co bi tote zachodi šviciľi od belobi, kebi použivaľi tote pripravki, co furt u reklamoch propaguju, aj u zaberoch davaju, jak zabijaju bakterie. Ta ňeznam.

Viľet bul inakši paradni, kebi dzeci ňedostaľi upal. No aľe naj maju zažitki, co buľi u babi, naj maju o čim hutorec. Tak sebe dumam nač ich ku moru, kec tu je tiš dojs zabavi, no ňe?

Petra Kolesárová (Vološinová)

Petra Kolesárová (Vološinová)

Bloger 
  • Počet článkov:  48
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Človek. Žena. Matka. Manželka. Dcéra. Sestra. Priateľka. Kolegyňa. Občianka. Zoznam autorových rubrík:  MIduša študentao ľuďochzábavaškoličkaTrepkine okienkopoéziazaváraninkyfotulkySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu