reklama

Visvečko

Ta me skoro poražilo jak toten galgan učara prinis visvečeňe...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Jedinu jedinku co mal bula z ťelesnej. Ta mi to višvetľice, kedz aj toten krivi sušedov pes beha richľejši jak naš Pišta.

Pišta ňeplane dzecko, aľe ňeslucha. I zato ma trojku zo spravaňa, že rozbil oblak na zachodze jak tam ubehnul učiteľ a vun chcel zametnuc špak, co kuriľi cigaretľu das štvero. No šak znace, jak dzeci. Mal jednu smolu, že ňemušel s totu skľinčinu takoľ učiteľa porezac na rukoj. To bulo ďivadlo. Dzivka u Angľicku, ta chto muši pujs do školy, kec ňe baba. Toty tam na mňe kukaľi jak na vraha. Vraj: "Robte s tym dieťaťom niečo, pani!" Ta ňeznam co z ňim mam robic. Co ho zavešim za ucha do prievanu? Šicki vistrajaľi jak chodziľi do školi. Ta aj muj Pišta. Ňeplani je, ľen ňeslucha.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zo slovenčini ma štirku ta som spokojna, bo ňezna aňi jedno i dobre napisac. Aj tota štirka mu dobra, šak mňe ňetreba, žebi takoj z ňoho bul dochtor. Ľem naj dokonči zakladnu a na dajaku učňovku še dostaňe ta budze dobre. Vecka už ľem pujdze sebe za maceru do Angľii a zarobi sebe jak automechanik abo dagdze na stavboj, co ja znam.

Najhorši mu idze matematika, aľe s tim mu ňepomožem, bo aňi ja ňeznam keľo je dva a dva. A co je podstane, tote ich tvadraťicke rovňice abo keľo ma peňežov u kešeňi? Peňeži rachovac zna, tam ho predavačka u obchodze neodžube ta to je podstane. A zna aj prerachovac kurzi, kec macir pošľe libri. Ma prakticke znalosci s tej matematiki a som spokojna.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A som sebe tak povedzela. Naš Pišta ňeplani, ta naj budzem spokojna a ňebudzem mu kažic prazňini. Ňe jak Haňa totej svojej vnučke dala taku hubovu poľivku ľem zato, že dzecko na pol roka prepadlo z angľičťini.

Ta ľudze dajme pokoj totim našim dzecom. Dojs, že učiteľe furt od ňich daco scu. Majme aspoň mi rozuma a budzme zhovievavi.

Peace!

Vaša Trepka

Petra Kolesárová (Vološinová)

Petra Kolesárová (Vološinová)

Bloger 
  • Počet článkov:  48
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Človek. Žena. Matka. Manželka. Dcéra. Sestra. Priateľka. Kolegyňa. Občianka. Zoznam autorových rubrík:  MIduša študentao ľuďochzábavaškoličkaTrepkine okienkopoéziazaváraninkyfotulkySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu