reklama

Free Extaz!!!

Zakladám si novú rubriku "Čo ma teší ...", kde sa chcem v dnešnom marazme doby podeliť o veci mimo politiky, mimo starostí ohľadom dennodenného prežívania, jednoducho trochu vás naladiť na veselosť ... parafrázujúc známe "heslo" o humore, radosť si treba robiť, aj keby na chlieb nebolo ... dôrazne upozorňujem, že nižšie napísané riadky sú len pre silné a smiechom pestované žalúdky ... :o)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (34)

Dnes som bol po druhý raz v jednom nezvyčajnom divadle - volá sa Dezorzovo lútkové divadlo. Principál divadla, režisér Gejza Dezorz príliš nemusí výraz "Punkové divadlo", akým je Divadlo často označované. Skôr preferuje pomenovanie "Nemainstreamové divadlo", či "Bábkové divadlo pre dospelých". Veru, deti so sebou neberte, aj keď sa jedná o lútky, pretože tieto sa v predstaveniach navzájom vraždia, sexujú, oplzlo sa vyjadrujú ...

Lútky samotné sú fantasticky spracované, nečakajte nežné postavičky, na aké ste zvyknutí z detských bábkových predstavení. Od Perúna cez zdravotnú sestru, morskú pannu, Elvisa až po samotného El diabla, každá na vás dýcha svojim životom, ktorý im okrem vonkajšieho zjavu dodávajú hlavne a neodškriepiteľne fantastické výkony hercov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prvýkrát som Divadlo navštívil začiatkom novembra 2011. Predstavenie sa volalo "Gašparkove šibalstvá alebo erotic dobrodružstvá Bob de Nira". Je to erotická komédia (jediná erotická hra z repertoáru zatiaľ štyroch diel), v ktorej sa sexuje, súloží a nakoniec ešte aj preťahuje, čo sa dá ... :o). Napriek prvému dojmu, ktorý môžete mať z posledných slov, ide o veľmi kultivovane spracovaný príbeh sprvu nešťastného Bob de Nira, ktorý hľadajúc "lásku" zapredá svoju dušu .... akurát v prvých radoch si treba dať pozor. Neprezradím prečo a na čo ... :o)). Postavy - Bob de Niro, Erika, diabol El Diablo, Esmeralda, Elvis, barman, taxikár, zdravotná sestrička ... a do kelu, zabudol som, ako sa volal pán morí a oceánov ..:o). Tu je pár z neskutočných hlášok z tejto hry, ktoré môžu niekoho pobúriť či uraziť, ale verte mi, v takom prípade nie sú na vine ani lútky ani herci:

SkryťVypnúť reklamu
reklama

"... lebo si najbližších 10 rokov v pekle na riť nesadnem.", "Ja Ti ukážem, čo je to nasrať bratislavského taxikára!", "Rozdr..m Ti celý dispečing!", "Hej man, rozdr..š mi bar man, rozdrb..m ja teba man ...", "Tu nie ste v STV-čke, toto je Holywood production." ...

Dnešné (vlastne už včerajšie) predstavenie s názvom "Lovestory - tragédia z Eztazu" je intergalaktický príbeh o tragickej láske medzi vesmírnymi lupičmi a teroristami Bunny M a Klát Killer-om, ktorých chce zničiť Godzila, strašný kazateľ planéty Extaz obývanej Šošonmi, pretože mu vykrádajú jeho galaktické banky. Postavy - Bunny M, Klát Killer, Godzila, Morská panna, lovec teroristov El Diablo, Robot, moderátorka, zdravotná sestrička, Šošoni ... znovu zopár perál:

SkryťVypnúť reklamu
reklama

"Rozflákam ťa svojím astrálnym dementálnym okom", "Keď dvaja prdia pred sebou, je to pravá láska", "Len muž dokáže milovať muža nezištne." ...

Verím, že mi admini tento článok nezmažú ako reklamu, radšej nech sa idú pozrieť na predstavenia, sami uznajú, že je to skvelá zábava :o))). Pre puritánov mám odkaz - radšej si pozrite Šeherezádu. V týchto hrách (opakujem, zatiaľ som videl len dve) totiž veľakrát nájdete veľa odkazov na dnešnú dobu, ktoré sa vám nemusia páčiť. Osobne sa už teším na marec, kedy do nás zahrmí mocný Perún ... :o))).

Apropo ... v divadle môžete piť pivo, fajčiť (čo osobne ja zase nepreferujem :o))) ...), dokonca môžete mať zapnutý mobil. Ako sa vyjadril samotný principál, majú ho zapnutý aj herci a v prípade, že im niekto zavolá, bude technická prestávka .. toto asi ale myslel žartom, neviem .. :o))

SkryťVypnúť reklamu
reklama

www.dezolutky.com

Slniečko v duši ...

Pavel Vrabec

Pavel Vrabec

Bloger 
  • Počet článkov:  106
  •  | 
  • Páči sa:  10x

Som tu na návšteve ... asi ako dieťa - pozorovateľ, aspoň sa o to stále snažím. Zoznam autorových rubrík:  Go veganKrátkoZápisník "športovca" ... :o)V MHDZem nie sú len ľudiaLáskaOplatí sa vidieťČo ma teší ...Medzi ľuďmiČo ma se... srdí ....SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu