reklama

Sting: z diaľky, ale predsa

Väčšina bežných smrteľníkov keď sú konfrontovaní s nejakou veľkou hviezdou obvykle ako prvú reakciu zo seba dostane neoriginálny postreh typu: je menšia/menší ako som si myslel. Podľa tohto vzoru je môj neoriginálny prvotný postreh zo včerajšieho bratislavského koncertu Stinga veľkostne neúmerný: Gordon Matthew Summer mal asi 3 cm. Ostáva dúfať, že to bolo skutočne spôsobené nedokonalosťou môjho zraku, vzdialenosťou od pódia a absenciou veľkoplošnej obrazovky (hint: výčitka usporiadateľom) a nie tým že som ešte bežnejší a smrteľnejší ako ostatný bežný smrteľníci.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (15)
Obrázok blogu
(zdroj: Marek Velček)

Predkapela Fiction Plane ma nejako mimoriadne nezaujala. Myslím, ale, že to bolo spôsobené najmä radostným očakávaním vysokého, štíhleho, prešedivelého (a ak ma zrak neklamal) oholeného pána v najlepších rokoch. Opomenúť nemožno ani značné dusno a nedobrý tlak vzduch ktorý včera večer panoval nad Bratislavou (búrky prišli naštastie až po koncerte). Už od začiatku (Message In the Bottle okolo deviatej) Sting ukázal, že večer 21. júna bude na tom mieste stáť za to. Výber skladieb som síce nepochopil, ale užil si, najviac asi Fragile, ktorá bola geniálna: na tom mieste, v ten čas, s tým pocitom...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vstával som pred chvíľou a preto sa zdžím všetkých potenciálnych duchaplností. Pochvalu si však ešte zaslúžia hudobníci Dominic Miller (gitara), Abe Laboriel (bicie) a Lyle Workman (gitarista) ktorí zvládli svoje úlohy a neboli len nevýrazným pozadím i keď v popredí bol niekto taký ako Sting. Ďalšiu pochvalu si zaslúži agentúra XL za ohňostroj na rozlúčku, ľudia okolo, ktorí sa na slovenské pomery správali mimoriadne kultivovane (až na to rozliate pivo) a SBS-kari ktorí neboli otravní ako indiánske šípy pri vstupnej kontrole.

Teraz mi len ostáva dúfať, že ten pocit ktorý som tam získal a stále vo mne pretrváva (živený albumom Sacred Love ktorý práve počúvam) ostane čo najdlhšie. V záujme všetkých ktorý tam boli (cca. 16 tisíc) i tých čo nie dúfam, že sa ešte vráti: napríklad s novým albumom.

Peter Weisenbacher

Peter Weisenbacher

Bloger 
  • Počet článkov:  152
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Bratislavčan, ktorý sa pamätá na socializmus, ktorý sa venuje počítačom a bol na internete už pred 15 rokmi, ale prechodil viac galérii a múzei ako hral 3D hier a je kritický voči technológiám, médiám a politike. Zoznam autorových rubrík:  KultúraPočítačePolitikaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu