reklama

Sci-fi/Wi-fi cesta Blavou a SMSky zadarmo

Nainštaloval som do svojho Palm-u program, ktorým sa viem pripojiť na svoj stolný počítač cez internet a vydal sa do mesta. Neviem do akého žánru presne zaradiť pocit keď stojíte len na ulici pripojíte sa do otvorenej wireless siete a z dlane ovládate vzdialenú mašinu. Nie nejaké zvláštne príkazy a zapínanie vypínanie, keď vidíte svoj desktop a hýbete kurzorom, keď máte prístup ku všetkým súborom spomedzi tých random 500 giga čo sa tam nachádzajú. Len tak chodiť Bratislavou a pripájať sa zadarmo do siete, voľakedy bol na Hysterke, teda logicky ešte keď existovala článok Wifi jazda BA alebo tak nejako sa to volalo, ale dnes bolo tak pekne, asi posledný pekný deň tento rok -to som si hovoril aj včera a dúfam stále, že sa mýlim- tak bolo lepšie chodiť pešo, topánky a podošvy namiesto hnusných áut a pneumatík.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)
stigm@
stigm@ 

Jeseň: jeseň alebo leto? Ako by to vyriešili v drahom obchode s pánskou konfekciou kde na všetky vysačky píšu ročné obdobie. Tento šál noste na jeseň, ale tento už v zime, nie, že si ho oblečiete teraz, to nebudete in. A ponožky, nooooooooó tie si môžte dať kedykoľvek, to je celoročný tovar. Myslíme si o váš, že ste blbec, ale chceme aby ste strašné peniaze za handry, ktoré aj tak zošili otrockou prácou v číne za 50 centov a tak píšeme kedy si to máte obliekať, potom toho viacej a ľahšie predáme. Pretože ste muž, chlap, hrdina a stroj a cojaviemčoešteďalšie, proste sa nezaujímate o módu, teda o nič sa nezaujímate, ale my vám predávame pocit, že sa vyznáte v obliekaní, že sám viete, čo si máte kedy a kam obliecť: nikto vám to predsa nemusí hovoriť, také banality, máte to na tých handričkách napísané.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Skoro na každej ulici je to možné, hlavne v centre samozrejme, ale nie len tam. Ovládať svoje PC, sťahovať mail, chatovat a aj Skype. Proste posielať správy zadarmo, niečo ako keby boli SMS-ky za nula halierov. Len tak ako sa dá zadarmo chodiť, zadarmo komunikovať. A počúvať k tomu Antony and the Johnsons . Až do západu slnka, pokým sa neochladí. A hľadať nezmyselné veci ako cestovný fén, alebo hlavne nezmyselne hľadať v tomto meste takéto veci. A cítiť strašný kľud z toho, že mam vo vrecku diaľkové ovládanie okna. A spomínať ako sme sedeli za 286-kou a inštalovali z diskiet a o päť rokov neskôr, nie internát ale internEt a teraz všade tie siete, vlny. Aha v tomto dome býva nejaký organizátor festivalu XY, jeho sieť sa volá XY HQ... hmm... a to je zatvorená, a čo by som sa dozvedel keby tam nebol malý zámoček? Ale ja to nechcem vedieť, len si kúsok sosnúť v tom prúde. Kúsok sosnúť na kúsku ulice.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Kedy spraví niekto program čo si stiahne mapy z "centrálneho mozGu planéty" a skombinuje ich s týmto mestom a plochami kde je "sieť" a kde nie, aby sa to pripájalo, odosielalo a prijímalo samé od seba a nemusel som hľadať? A bude to všetko zadarmo? Za nula halierov? Ako keď komunisti sľubovali, že všetko bude tak? Dopadne to aj podobne, alebo horšie?. Veď v Číne už "centrálny mozoG" sKomunistickou stranou úspešne a vo veľkom spolupracuje... a čo keď, a do prdele, nálepka: Made in China. -3000

Peter Weisenbacher

Peter Weisenbacher

Bloger 
  • Počet článkov:  152
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Bratislavčan, ktorý sa pamätá na socializmus, ktorý sa venuje počítačom a bol na internete už pred 15 rokmi, ale prechodil viac galérii a múzei ako hral 3D hier a je kritický voči technológiám, médiám a politike. Zoznam autorových rubrík:  KultúraPočítačePolitikaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu