Nech žije slovenská gastronómia!

Práve som sa výborne najedol! Doma som si ako neskorý obed dal pečenú kačku s domácimi lokšami a dusenou červenou kapustou na červenom víne. Záleží mi na tom, čo jem. Stále viac a viac! A malo by každému. A tak sa dostávam k zážitku zo Silvestra. Tento blog som chcel napísať už dávno, ale v zozname mojich povinností sa stále odsúval nižšie a nižšie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (21)

Trávil som silvestrovskú lyžovačku so svojimi skvelými priateľmi, tradične na Slovensku. Už to čo chvíľa bude 10 rokov, čo sme sa prvýkrát rozhodli tráviť časť nášho voľného času takto. Boli sme v nádhernom Jánošikovom kraji, v Terchovej, nie prvýkrát. Na večeru sme išli do Jánošikovej koliby, ktorá sa nachádza priamo v obci hneď vedľa hlavnej cesty, a tak je turistami veľmi vyhľadávaná. Tento podnik si to ale vôbec nezaslúži! Prečo? Nuž, je to veľmi jednoduché... Okrem iného varia z polotovarov! Keď som sa čašníčky pýtal na jedlá, väčšina bola z polotovarov, a čašníčka mi nepríjemným tónom odvetila: „Veď aj v Bratislave sa varí z polotovarov..." Pochybujem, že to drzé dievča vôbec niekedy bolo ďalej, ako v Žiline. Reštaurácia sa tvári ako poctivá koliba, má veľmi pekne zariadený interiér, čašníci chodia v krojoch... Kde inde by ste mali nájsť tradičné oravské (slovenské) jedlá, keď nie v terchovskej kolibe? Nuž, tu určite nie! Vyhnite sa tomuto miestu, ostaňte radšej hladní alebo si vyberte iné miesto v Terchovej, napríklad Vŕšky, kde varia poctivú domácu kuchyňu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Skutočný dôvod, prečo som sa rozhodol o tejto reštaurácii napísať nie sú polotovary. Čašníčka bola veľmi drzá, dokonca nám povedala, že ak sa nám nepáči, môžeme odísť... No, a tu sa stala chyba. Neodišli sme. Neodišli sme preto, lebo sme nemali kam... Ale ako som písal vyššie, mali sme ostať radšej hladní. Majiteľovi koliby som písal mail, kde som mu slušne vysvetlil naše nepríjemné zážitky zo silvestrovskej večere, žiadal som o vysvetlenie, prečo varia z polotovarov či prečo majú v jedálnom lístku špagety. Dodnes som sa žiadnej odpovede nedočkal. Jeho manželka, ktorá je na internete vedená ako majiteľka, a s ktorou som telefonoval, mi povedala, že sa odpovede určite dočkám, pretože nechcú, aby som šíril zlé meno.

SkryťVypnúť reklamu

Pre objektívnosť musím dodať, že majiteľ reagoval iba prostredníctvom stránky, ktorá diskrétne rieši podnety od zákazníkov. Podnet písal kamarát, ktorý tam na večeri tiež bol. Majiteľov mail, ktorý ani nebol adresovaný mne, bol plný klamstiev a zbytočných a nezmyselných útokov. Majiteľ uveril klamstvám čašníčky, namiesto toho, aby prijal spätnú väzbu, ktorú som písal v mene 20 člennej partie. Nežiadali sme od neho nič, dokonca ani ospravedlnenie.

Dajte si zavolať majiteľa Slovensko je v oblasti gastronómie a turistického ruchu plné ľudí, ktorí tam nemajú čo robiť. Tu je len jeden príklad, mám ich za 25 rokov chodenia po Slovensku kopec. A bude ich pribúdať, ak im neukážeme, že oni turistov potrebujú. A len príjemný zážitok im zaručí, že sa na to isté miesto vrátime opäť. Tak, ako sa vždy vrátim do Vŕškov a množstva iných reštaurácií, o ktorých sem tiež niekedy napíšem.

SkryťVypnúť reklamu

Keď budete jesť v nejakom bistre či reštaurácii, pýtajte sa na zloženie výrobkov, a ozvite sa, ak sa vám niečo nepáči. Neobjednávajte si polotovary, keď vám jedlo nechutí alebo nie je pripravené tak, ako by malo byť, vráťte ho späť! Želám si, aby Jánošikova koliba v Terchovej skrachovala, nepribúdali viac na Slovensku podobné podniky, a naopak, vznikali tradičné reštaurácie s poctivou, domácou a modernou kuchyňou.

Peter Wetzler

Peter Wetzler

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Tak v prvom rade som učiteľ biológie,rád propagujem dobré a kritizujem zlé. Milujem cestovanie, po Slovensku a po svete a v neposlednom rade si rád pochutnám na dobrom jedle. Zoznam autorových rubrík:  CestovanieSlovenskoŠkolstvoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,079 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu