A hrušky v nejakom dobrom koláčiku tak isto nie sú na zahodenie :-)
2 hruškové kompóty (cca 760 pevného podielu) vyberieme z pohárov a necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky. Medzitým prevaríme 100 ml šťavy z kompótu, s polovicou paličky škorice, 50 ml rumu, 1 PL kryštálového cukru, a touto farebnou vodou zalejeme nakrájané hrušky a necháme pekne odležať, aby sa všetci so všetkými spoznali, aspoň hodinku.
Na prípravu posýpky zmiešame v mise 150g hladkej múky so štipkou mletej škorice, 75g práškového cukru a jedným balíčkom vanilkového cukru. Pridáme 100g mäkkého masla a prstami spojíme a vypracujeme mrveničku.
Na prípravu cesta vyšľaháme 200g mäkkého masla na penu. Za stáleho miešania postupne pridáme 150g práškového cukru s jedným balíčkom vanilkového cukru, a následne po poriadnom premiešaní pridávame po jednom 4 celé vajíčka.
200g hladkej múky, 2 KL škorice, 1 PL kakaa, 3 KL prášku do pečiva, preosejeme a na viackrát zmiešame do maslovej hmoty. Cesto nalejeme na vymastený, múkou vysypaný plech.
Naložené hrušky necháme odkvapkať, naukladáme na cesto, posypeme mrveničkou, a pečieme pri 170 stupňoch cca 45 minút.
dobrú chuť!

