Hruškáč

Hrušky mám rada. Pre ich zmyselný tvar, trpko sladkastú chuť a vôňu. Je to ale aj nejklamný znak, že je koniec leta a prichádza jeseň.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

A hrušky v nejakom dobrom koláčiku tak isto nie sú na zahodenie :-)

2 hruškové kompóty (cca 760 pevného podielu) vyberieme z pohárov a necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky. Medzitým prevaríme 100 ml šťavy z kompótu, s polovicou paličky škorice, 50 ml rumu, 1 PL kryštálového cukru, a touto farebnou vodou zalejeme nakrájané hrušky a necháme pekne odležať, aby sa všetci so všetkými spoznali, aspoň hodinku.

Na prípravu posýpky zmiešame v mise 150g hladkej múky so štipkou mletej škorice, 75g práškového cukru a jedným balíčkom vanilkového cukru. Pridáme 100g mäkkého masla a prstami spojíme a vypracujeme mrveničku.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na prípravu cesta vyšľaháme 200g mäkkého masla na penu. Za stáleho miešania postupne pridáme 150g práškového cukru s jedným balíčkom vanilkového cukru, a následne po poriadnom premiešaní pridávame po jednom 4 celé vajíčka.

200g hladkej múky, 2 KL škorice, 1 PL kakaa, 3 KL prášku do pečiva, preosejeme a na viackrát zmiešame do maslovej hmoty. Cesto nalejeme na vymastený, múkou vysypaný plech.

Naložené hrušky necháme odkvapkať, naukladáme na cesto, posypeme mrveničkou, a pečieme pri 170 stupňoch cca 45 minút.

dobrú chuť!

Obrázok blogu
Obrázok blogu
Zuzana Žabčíková

Zuzana Žabčíková

Bloger 
  • Počet článkov:  37
  •  | 
  • Páči sa:  0x

day by day, what you do is who you become.... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Anna Brawne

Anna Brawne

106 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

235 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu