Kuracie prsia som umyla, trochu naklepala, nakrájala na rezance, osolila, okorenila. Klások kukurice som si uvarila a orezala zrniečka. (Načo kupovať konzervu, keď máme k dispozícií sviežu, práve vyrastenú.)
Na troške oleja som rýchlo opražila kukuričné zrniečka, odložila na servítku odtiecť od oleja.
Na troche oleja som opražila kúsky kuracieho mäsa vo väčšom hrnci a vybrala ich. Cca 50 g slaniny pokrájanej na drobné kúsky som opiekla, aby trochu pustila masť, pridala 1 cibuľku na kocky a opražila do sklovita.
Do hrnca som vrátila späť mäso, pridala 2 bobkové listy, 4 guličky celého korenia, nakrájanú na malé kocky 2 ks zelenej papriky, poriadne premiešala.
Následne som pridala cca 2 lyžice rajčinového pretlaku, 2 hlavičky roztlačeného cesnaku, 2 lyžice horčice a po ochutnaní trochu dosolila a okorenila. Nechala som dusiť 20 minút, obšas premiešala a raz podliala vodou. Ale iba trošičku.
Po 20 minútach som pridala na drobno pokrájané 2 rajčiny, 10 minút znova dusila a pridala opečenú kukuricu. Trochu premiešala a nechala oddychovať.
Ako prílohu som urobila zemiakovú kašu. Ale aj ryža môže byť fajn. No a tá vôňa....Jedna báseň...
