reklama

Inovácia na Slovenskej pošte

Inovácia- zavedenie niečoho nového sa obyčajne robí vtedy, ak chceme niečo napr. urýchliť, zjednodušiť, znížiť náklady atď. Inovácia na Slovenskej pošte má však úplne opačný zmysel.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

 Prišiel mi balík. Ráno som dostala SMS-ku zo Slovenskej pošty, kde ma informovali, že "... dnes Vám kuriér SP doručí zásielku....". Okolo obeda volal kuriér kedy mi môže zásielku doručiť, t.j., kedy bude niekto doma. Keďže v ten deň nebol u nás doma nikto, požiadala som ho, aby vhodil do schránky oznámenie o zásielke, ktorú si na druhý deň pôjdem vyzdvihnúť na poštu. Oznámenie som v schránke nenašla, ale zato na druhý deň mi prišla druhá SMS-ka, v ktorej mi SP oznamovala, že zásielka je uložená na pošte, kde si ju môžem vyzdvihnúť. Pri preberaní mi pani pri okienku hovorí, aby som trošku počkala, že musí vypísať oznamovací lístok, na ktorý podpíšem prevzatie balíka. "Skomplikovali nám to" hovorí pani, "tieto zásielky sú bezdokladové, predtým oznámenie o zásielke vypisoval kuriér, teraz ho vypisujeme my. Keď je pri okienku viac ľudí, dosť to zdržuje". Dala som jej za pravdu. Slovenská pošta vymyslela niečo nové,pre zákazníka aj výhodné, ale nedomyslela to do konca.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zhrnutie:

 predtým: poštár (kuriér) vypísal lístok -oznámenie pre adresáta, ktoré vhodil do schránky

teraz: SP pošle SMS o predbežnom doručení, kuriér telefonuje kedy môže doručiť, ak adresát nie je doma SP pošle druhú SMS o možnosti prevzatia na pošte a nakoniec pani na pošte vypíše lístoček o doručení.

A preto sa netreba čudovať, že poplatky na pošte rastú!

anna žanonyová

anna žanonyová

Bloger 
  • Počet článkov:  40
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Som žena ako každá iná. Raz veselá,inokedy smutná-podľa nálady. Zoznam autorových rubrík:  Život okolo násKrásy prírodyškolstvoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu