reklama

Kultúra cestovania

Až do včera som si myslela, že najhoršie vlakové súpravy používa slovenská železnica na rýchliky premávajúce južnou trasou z Košíc do Bratislavy cez Lučenec. Za posledné roky som tadiaľ pár krát cestovala a vlak bol vždy zostavený zo starých možno 50 ročných vozňov, kde sa už v Košiciach povaľovali popod nohy odpadky a návšteva WC vyžadovala silný žalúdok hneď od začiatku cesty.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Pri včerajšej ceste rýchlikom na trase Košice - Bratislava cez Žilinu som sa presvedčila, že takúto kvalitu cestovania ponúkajú železnice aj tu. Vlak preplnený, vozeň, kde som mala miesto pamätal začiatky socializmu a primerane tomu aj vyzeral, ale najviac ma rozčúlili dve veci : príšerne smrdiace WC, ktoré bolo cítiť až do kupé(poznámka spolucestujúceho :"nechcite vedieť, ako to tam vyzerá") a chýbajúce závesy. Vlak síce prichádza z Humenného, ale v Košiciach hodinu stojí! Keby železnici len trochu záležalo na kultúre cestovania, prečo by za tú hodinu nemohli upratovačky prejsť vozne , alebo aspoň WC. Možno to spomínané WC bolo upchaté (aj keď si neviem dosť dobre predstaviť ako sa môže upchať), ale potom ako takýto vozeň môžu poslať na 9 hodinovú cestu do Bratislavy? Ďalší nedostatok - závesy. Už nie dosť, že ľudia cestujú napchatí po 8 kusov v kupé, na starých koženkových sedačkách, musia vytrpieť aj "vykurovanie" cez okno, čo najmä v lete nie je žiadna slasť. A pritom by stačilo tak málo. Kus handry, ktorá sa volá záves a slúži na takéto účely tam, kde nie sú rolety. Železnice asi na ne nemajú peniaze a tak im navrhujem, aby vypísali dobročinnú zbierku. Veď v koľkých domácnostiach sa menia, alebo likvidujú závesy , ktoré by ešte mohli poslúžiť a spríjemniť cestovanie so slovenskou železnicou.

anna žanonyová

anna žanonyová

Bloger 
  • Počet článkov:  40
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Som žena ako každá iná. Raz veselá,inokedy smutná-podľa nálady. Zoznam autorových rubrík:  Život okolo násKrásy prírodyškolstvoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu