Často sa stáva, že v médiách počujeme, že táto potravina obsahuje zdraviu škodlivé zložky. Je to myslené dobre, že máme podporovať našich poľnohospodárov, keď si kúpime ich mliečne výrobky. V porovnaní s pochybnými zahraničnými výrobkami sú dráhe. Dovoliť si to môžu kúpiť ľudia v bratislavskom kraji. Slovenskí poľnohospodári sú odstavení už tým, že sa čím ďalej tým viac nakupuje a predáva v obchodných reťazcov. Menšie potraviny živoria alebo vykazujú menší zisk.
Čo je potešujúce, že vznikli na južnom Slovensku veľké skleníky, kde originálnym spôsobom pestujú paradajky, pomocou vyhrievaných črepníkov. Keby štát viac podporoval našich výrobcov, farmárov, na tom by len získal.
Do obchodných reťazcov sa dostávajú potraviny aj z Číny. Mailom som dostala obrázok, ako zabijú sliepky, natrú ich nejakými chemikáliami, aby vyzerali ako čerstvé. Následkom týchto chemikálii vznikajú rôzne karcinogény. Podobne je to so všetkými druhmi potravín.
Ak potraviny v obchodných domoch nie sú škodlivé, tak určite neobsahujú tieto látky, ktoré by mali. Napríklad lacné mlieko obsahuje viac vody, než mlieka.
Popri politických, občianskych, ľudských práv vznikajú ešte práva, ktoré sa len budujú, a to sú práva ekologické - právo na čisté životné prostredie, právo na kvalitné potraviny, pitnú vodu. Asi tieto práva sa budú vyvíjať najzložitejšie. Musí zdravý rozum prevážiť nad ekonomickými a mocenskými záujmami.