reklama

Prečo chcú byť všetci bohatí a zdraví a končia ako chudobní a chorí?

Viete o tom, že byť bohatý a zdravý je naša prirodzená vlastnosť? Každý mladý človek po tom túži. Prečo napokon väčšina z ľudí na svete skončia ako chudobní a chorí ? Pozrieme sa na podstatu toho, prečo to tak je.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

 Každý človek sa rodí bohatý a zdravý. Pod bohatstvom myslím duševné bohatstvo, ktoré sme dostali spolu so zdravím všetci. Duševné bohatstvo umožňuje každému vytvoriť a udržať si zdravie, dostatok peňazí a spokojný život. Sú to úžasné dary, ktoré si žiaľ nevážime, lebo sme ich dostali zadarmo. Keď si napríklad dlho sporíte na auto, potom si ho oveľa viac vážite. Začnete študovať návod na použitie, chodíte s ním pravidelne do servisu, umývate, čistíte, kupujete autokozmetiku, pravidelne dopĺňate predpísané palivo, oleje a zmesi. Auto predstavuje veľkú hodnotu, a preto si ho poistíte, chránite a starostlivo ho používate podľa predpísaného návodu....

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Napadla ma kacírska myšlienka. Možno, keby sme sa narodili chorí a mohli by sme sa vykúpiť na úver zo všetkých chorôb, pristupovali by sme k zdraviu zodpovednejšie. Rovnako ako o auto by sme sa starali aj o seba, svoje telo a zdravie. Škoda, že zdravie si začíname vážiť, až keď oňho prídeme, ale to už je často neskoro. To, že si nevážime duševné bohatstvo nám zasa prináša do života mnoho problémov, ktoré nás ničia. Ale keby sme sa narodili dementní a mohli by sme si zobrať úver na navrátenie duševného zdravia, zmenili by sme prístup k vzdelávaniu a osobnému rozvoju.

Schopnosť každého človeka je slobodne myslieť, rozhodovať sa a tvoriť. Len málokto ďalej rozvíja svoje duševné bohatstvo, vzdeláva sa v osobnom rozvoji a naplno využíva všetky schopnosti. Tu vidím najväčší problém ľudstva. Preto len úzka skupina vzdelaných ľudí vie ako sa tvorí bohatstvo a pozná silu majetku a peňazí. Tieto vedomosti im umožňujú ovládať ostatných. To je hlavný dôvod ich neustále sa zväčšujúceho bohatstva a na úkor rastúcej chudoby ostatných. Toto tajomstvo tvorby bohatstva si určité rody odovzdávajú medzi sebou z generácie na generáciu počas celých dejín ľudstva. V podstate sa vo svete nič nemení. Z niekdajších kráľov a šľachticov sa časom stali nadnárodní bankári a veľkopriemyselníci. Ich impériami sa stali nadnárodné korporácie a z otrokov, poddaných a nevoľníkov sa stali slobodní zamestnanci. Sú však zamestnanci skutočne slobodní? Rozdiel medzi bohatými a chudobnými je len vo vzdelávaní pri poznaní zákonitostí života ( nemyslím tým odborné vzdelávanie zamestnancov).

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Väčšina ľudí preberá vedomosti a stravovacie návyky od svojich rodičov a blízkych, ktorí robia stále to isté už niekoľko generácií. Výsledkom takéhoto správania je bezmyšlienkovité kopírovanie a prispôsobovanie sa ostatným. Medzi chudobnými prevažuje podriaďovanie autoritám, uniformita a stádovitosť. Chcem vám pripomenúť, že ak nemáte dostatočné vzdelanie (zdravý sedliacky rozum), skončíte ako chudobní a chorí. Pýtate sa prečo? Lebo vás k tomu donúti spoločnosťou vytvorený systém. V podstate máte len jednu možnosť. Buď preberiete zodpovednosť za svoje zdravie a bohatstvo, alebo to necháte na druhých – spoločnosť, politikov, veľkopriemyselníkov, lekárov, farmaceutov a bankárov. Títo potom preberú réžiu nad vašim životom a preto sa nečudujte, že dopadnete ako ostatní (chudobní a chorí).

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Poďme sa na to pozrieť bližšie a pekne po poriadku. Najskôr si rozoberieme tvorbu bohatstva a potom zdravia. Bankári majú zdedený kapitál a veľmi dobre vedia, že „peniaze robia peniaze“. Požičiavajú ich ostatným na úver, aby im ich rozmnožili. Majú na to dokonale prepracovaný systém tvorby bohatstva, právnej ochrany, vyškolených a dobre zaplatených pracovníkov, distribútorov, sprostredkovateľov, ktorí ponúkajú ľuďom tieto rafinované finančné produkty ušité na ich mieru. Len bankári vedia, čo sa skrýva za takzvanými výhodami, ktoré vám ponúkajú. Na podporu predaja používajú premyslené a cieľavedome vedené obrovské reklamné kampane za pomoci masmédií. Sprostredkovatelia vás prenasledujú telefonicky, na pracoviskách a dokonca už aj v pôrodniciach. Média sú tiež v rukách finančných skupín ako osvedčený nástroj na manipulovanie s ľuďmi. Hovorí sa, že stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou. Všade na vás číhajú nastražené pasce formou reklamy, predaja na splátky, kreditných kariet, lízingu, hypoték, poistiek, sporiacich programov, investičných fondov, rýchlych pôžičiek, akcií, akontácií, zliav a podobne. Nevzdelaní zamestnanci nemajú šancu úniku proti profesionálne spracovanej masívnej kampani a koordinovanému celoplošnému agresívnemu predaju. Výsledkom je, že väčšina ľudí je zadlžených a mnohí nemajú ani najmenšiu šancu sa z toho dostať. Jediná šanca ako sa ubrániť proti tejto stratégii je vzdelávanie a poznanie systému bohatstva.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Teraz sa pozrime na zdravie. Kedysi sa ľudia stravovali doma a jedli spravidla čerstvé suroviny vypestované doma, pili čistú vodu. Boli relatívne samostatní a nezávislí od potravín. Problém takejto stravy bol len v tom, že vždy u nás prevažovala varená strava, ktorá je kyselinotvorná. Biznis so zdravím sa veľmi rýchlo udomácnil aj v potravinárskom priemysle. V priebehu niekoľkých desaťročí ho ovládli tie isté nadnárodné finančné skupiny. V supermarketoch dnes dominujú priemyselne spracované trvanlivé potraviny nadupané chémiou, konzervačnými látkami, cukrom a dochucovadlami. Na podporu predaja sa využívajú rovnaké reklamné kampane podľa overeného scenára ako u finančných produktov. Zameriavajú sa už na mladých ľudí, ktorí sa stávajú závislí na sladkostiach, rôznych pochutinách a sladkých nápojoch. Priemyselné spracované suroviny, polotovary, hotové jedlá, konzervy, sladkosti a rôzne sladené nápoje a fast foody sa výrazne podieľajú na vzniku obezity, cukrovky, alergií a vzniku rôznych civilizačných chorôb. S takýmto podlomeným zdravím potom ideme k lekárom a tí veľmi radi preberajú štafetový kolík biznisu so zdravím. Ochotne vás začnú liečiť a predpíšu vám nejaké lieky. Lieky však majú druhotné účinky a po čase spúšťajú reťazec vzniku ďalších ochorení. Práve ste sa chytili do druhej nastraženej pasce. Po takomto dlhodobom liečení sa stávate úplne závislí na lekárskej starostlivosti a liekoch.

Poďme si to zhrnúť. Najskôr si podlomíte zdravie zlými stravovacími návykmi a konzumáciou chemicky upravovanej stravy. Tým si zanesiete organizmus nečistotami a toxínmi. Potom vás lieky ešte viac znečistia toxínmi a jedmi. Počas celého života na vás zarába potravinársky a farmaceutický priemysel. Nakoniec musíte prehrať v tomto nerovnom súboji a skončíte ako chorí. Jediná šanca ako sa brániť proti tomuto premyslenému systému predaja produktov zdravia sú vedomosti o systéme zdravia. Preto preberte zodpovednosť za svoje zdravie do vlastných rúk a začnite sa vzdelávať. Nikto to nedokáže lepšie ako vy.

Na záver vám chcem pripomenúť, že sa rodíte do sveta, kde sú už historicky rozdelené úlohy. Je tu zavedený ekonomický systém vládnucej menšiny, ktorá ovláda väčšinu ľudí pomocou peňazí. Ak to nepochopíte, musíte skončiť ako chorí a chudobní. Takto je nastavený celý spoločenský a ekonomický systém od nepamäti. Dobrá správa je, že sme slobodní ľudia a môžete byť nezávislí. Nemusíte akceptovať tento pre vás nevýhodný ekonomický systém, ktorý privádza ľudí do závislosti od peňazí a liekov. Musíte zmeniť svoj postoj a prebrať zodpovednosť aspoň za svoje zdravie a peniaze. Keď sa začnete vzdelávať v oblasti zdravia a peňazí, môžete si zariadiť svoj život podľa vašej predstavy. Dúfam, že už chápete že: „Je lepšie byť zdravý a bohatý... “ Nikdy nenechajte druhých, aby preberali zodpovednosť za vaše zdravie a bohatstvo, lebo dôsledky už poznáte. Prajem všetkým, aby ste boli zdraví a bohatí. 

Ján Zbojek

Ján Zbojek

Bloger 
  • Počet článkov:  134
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Spisovateľ, podnikateľ, vedúci seminárov, prednášateľ, ktorý sa zaoberá výskumom duševných schopností človeka, rozvojom osobnosti a úspechom. Zakladateľ Akadémie FG - Školy úspechu zameranej na nezávislosť ľudí vo financiách a zdraví. Učí novému systémového spôsobu myslenia, ktorý vytvára netradičný pohľad na systém zdravia a bohatstva človeka. Viac info na: www.akademiafg.sk Zoznam autorových rubrík:  Finančná gramotnosťPodnikanieÚspechVzdelanieNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu