reklama

Život ťa naučí!

Mamina mi vždy hovorila: „Však počkaj život, ťa naučí! „

Písmo: A- | A+
Diskusia  (30)

 Aj keď som užpociťoval potrebu učenia sa, život namietal. Nepripravoval mi situácie, ktoréby ma hodili do jamy levovej. Keď som niečo potreboval, mal som tu predsa svojumaminku. Ona je tá encyklopédia, ktorá pozná všetky tajomstvá nášhotrojizbového kráľovstva.

 Primaminkinej sukni mi bolo skvele. Ja som bol hladný, ona navarila. Zašpinil som,oprala. Koľko razy som pri hádkach zaútočil a povedal: „To dokáže každý."

 Starký mičasto hovorieva: „Musíš sa to všetko naučiť, lebo dnes už tak ľahko nenájdešženu, ktorá to všetko dokáže."

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Som zo sortychlapov, ktorí sa spoliehajú na iné. Na manželky, priateľky, mamy. Chyba takcelkom nie je vo mne. Koľko krát som počul: „Nie, nebudeš nič robiť, načo, keďaj tak budem musieť po tebe všetko urobiť znovu." Klinec do rakvy môjhodomácoprácovského ega.

 A tak saživot našťastie spamätal. Odtrhol ma od rodiny a začal mi pod nohy hádzaťhaldy špinavého prádla, neumytého riadu a prachu na poličkách. K tomupridal prázdnu chladničku. Dve neschopné ruky s hubou plnou rečí prednástrahami domácich prác.

 Aj Rockymusel v prvej časti veľa trénovať, aby mohol víťazoslávne vybehnúť horeschodmi a zdvihnúť ruky nad hlavu. Začal som pomaličky. Namiesto švihadla metlaa handra. Najskôr nešikovné pohyby podobné Japonským hokejistom, neskôr v jednejruke metla, v druhej handra.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Prišlo aj najedlo. Prvé nešikovné rozbíjanie vajíčok, prvá prihorená praženica. No a čo.Aj Novotný a Oliver sa museli učiť.

 Ručné pranieje náročné akurát tak na chrbticu a na ruky. To nebola nijaká výzva. Alepráčka, to bol stroj, pred ktorým som mal väčší rešpekt ako pred Doc.Slivovským. Teraz by sa zišla mamina - čo je z akého materiálu, ako tokombinovať a na akej teplote. Keď nie maminka, tak aspoň ICQ. (Ďakujem Maťke,Zuzke a Vikimu za podnetné rady)

 Zvládol somaj to.

 Dnes sompokoril aj poslednú nástrahu pred objavením Svätého Grálu - žehličku. Posvätnýnástroj vyžehleného imageu, ktorý som tak nenávidel v mojom punkovom období.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Zložil somskúšky z prvého stupňa ovládania domácich prác. Milé ženy, podľa starkéhoteórie som súci ženenia, tak sa bez ostychu hláste.

 Pripravujemsa na zveľadenie svojho vzdelania. Plánujem sa naučiť čistiť okná a komplikovanejšieškvrny, na práčke chcem dosiahnuť 60˚, uvariť niečo mäsité a ožehliť košeľu.Dva roky mám čo robiť...
Žehlím

Periem

Umývam riad

Obrázok blogu


Lukáš Zeleník

Lukáš Zeleník

Bloger 
  • Počet článkov:  92
  •  | 
  • Páči sa:  72x

Autor má 37 rokov, má svoju rodinu, staviteľstvo, cestovanie a umenie, má svoju Prievidzu a cíti sa šťastný. Zoznam autorových rubrík:  ReportMoje (vý)tvoryJa a (môj) svetCulturePíšem - nemyslímNázory, komentáreZivot na hrude britskejElämä SuomessaZivot na hrude britskej 2SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu