A tipnete si kto má navrch? Broskyne pooberané ešte zelené niekde v Španielsku, postriekané nejakým svinstvom pred cestou aby nebodaj nezhnili, cestujúce niekoľko dní, a skladované aj niekoľko týždňov, kým sa dostanú z regálu k nám domov? Alebo čerstvo naoberané rajčiny, či jablká a v ten deň ponúkané na trhu? Nechám na Vás, čo posúdite ako lepšie.
Napokon, zeleninu a ovocie nakupujeme už skoro len v lokálnom zelovoci, alebo na trhu. Tam kde mi vedia povedať rodokmeň ku každému kusu :-D. Niet divu, že našej malej Haničke potom to ovocie a zeleninka tak veľmi chutí.
Myslím, že je skutočne čas sa zamyslieť, čo je pre nás z dlhodobého hľadiska lepšie - momentálna cena za kilo (krátkodobý a podľa mňa aj krátkozraký pohľad); alebo drahšia cena, ale žiadna chémia, čo nám ničí zdravie (v budúcnosti ušetríme majland za lekárov). A navyše, podporíme to naše, lokálne slovenské.
Tak hor sa na trhovisko:-)