reklama

Róm s cigaretou.

Viem, nemal by som fajčiť. Ide to do peňazí, zdraviu cigarety tiež asi neprospejú. Asi. Lenže je tu i jedna výhoda. Akú už môže mať táto pliaga výhodu? Nuž veľkú.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Fajčiari veľa komunikujú. Dávno sú síce preč časy, keď sa fajčilo všade. V kancelárii pri stole, na úrade, v kaviarňach, reštauráciách, vlakoch a ani v nemocnici to nebol veľký problém. Dnes nám zostalo menej priestoru na tento zlozvyk. Stretneme sa už len pred kaviarňou, jedálňou, pri oslave či svadbe.

A tak som i dnes vyšiel vonku na svoju dennú dávku nikotínu. V byte nikdy nefajčím a tak si zbehnem z tretieho poschodia von, pred bytovku. Skoro vždy niekoho stretnem, občas prehodím pár viet. Tak som si zapálil i teraz. Po pár šľukoch sa ku mne blíži mladý Róm. Očkom som naň pozrel a nevenoval mu ďalšiu pozornosť. Keď prišiel bližšie prihovoril sa mi. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čo môže chcieť? Cigarety nie, lebo fajčil, zapáliť tiež nie. S jeho výškou (bol o hlavu a pol nižší ako ja, čo však je pri mojej výške skoro každý) to nevyzeralo, že by chcel do mňa zapárať. Bol slušne oblečený, čistý a na pohľad sympatický. Nechápal som teda, prečo sa mi prihovoril, videl som ho prvý krát. Žeby niekoho hľadal? 

Nič z toho, čo spomínam nechcel. Chcel sa IBA POROZPRÁVAŤ. Nič viac,nič menej. A mne v hlave leteli jedna podozrievavá myšlienka za druhou. Takí sme, nepoznáme druhého a hneď sa ho snažíme niekam zaškatuľkovať, zatriediť. Naše predsudky nás ovplyvňujú. Nepripúšťame, že sa človek môže len tak zastaviť a prehodiť aj s cudzím pár slov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Podozrievame všetko a každého. Zabudli sme veriť. Veriť na dobro, na človeka...

Patrik Zimáni

Patrik Zimáni

Bloger 
  • Počet článkov:  57
  •  | 
  • Páči sa:  38x

Píšem o tom, čo sa okolo mňa deje. Krátke postrehy, úvahy a komentáre zo svojho života aj života ľudí, ktorí ma obklopujú. Zoznam autorových rubrík:  BásničkyNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu