reklama

Radičovej oportunizmus

Viete si predstaviť islamské právo v našej legislatíve? A čo tak prehlásiť chorých za neužitočných či nenarodených za príťaž? Táto predstava nepatrí, žiaľ, len do fantázie. Riadili sa ňou diktátori. Realizuje sa všade tam, kde sa morálka stáva vecou spoločenskej dohody. Presne toto kritizoval banskobystrický diecézny biskup Mons. Rudolf Baláž v éteri Rádia Lumen.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (134)

Nikoho nemenoval. Napriek tomu prezidentská kandidátka Iveta Radičová tvrdila, že ju biskupove slová ranili. Novinári sa pohoršovali nad jeho slovníkom. V reakcii na homíliu povedala: „História pamätá aj také veci, ako bola inkvizícia." Je zástankyňou vykonávania potratov. Hlási sa ku morálnemu relativizmu, ktorý s katolíckou vierou nemá nič spoločné. Biskup Baláž spomenul v kázni pravidlá, ktoré majú pomôcť pri výbere kandidáta vo voľbách. Je zvláštne, že katolíčka Radičová vytýka biskupovi históriu vlastnej cirkvi, lebo hovoril o jej hodnotách.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Stretnutie s Mons. Balážom by jej slúžilo ku cti, keby sa neprejavila ako vypočítavá politička. V záverečnom komuniké biskup „zdôraznil dôležitosť ochrany ľudského života od počatia po prirodzenú smrť a fakt, že morálne zásady nemôžu byť podrobené menlivej arbitráži spoločnosti."

Poslankyňa Radičová potvrdila, že „medzi ňou a biskupom nie je žiaden spor." Táto idylka však nie je pravdivá. Biskup Baláž neodvolal, čo povedal, ba zdôraznil názory, na ktoré má Radičová opačný názor. Zaprieť vlastné názory s konštatovaním, že spor nejestvuje, je u politika znakom vypočítavosti. Možno debatu myslela úprimne. Avšak skôr sa zdá, že pred voľbami chcela ukázať jednotu s biskupom a Katolíckou cirkvou. Úsmevy pred kamerami však nezakryjú, že Iveta Radičová má v zásadných otázkach názory, ktoré nie sú v súlade s katolíckou morálkou.

Anton Ziolkovský

Anton Ziolkovský

Bloger 
  • Počet článkov:  101
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu