reklama

Ľudia sú všelijakí, len keby niekedy nekazili radosť

Po dlhom čase som sa už konečne rozhodol niečo napísať. Tentoraz sa však nebudem venovať mojej obľúbenej histórii, ale niečomu inému, niečomu čo ma už niekoľko mesiacov trápi a vŕta v hlave ako červíček. Rád píšem, a nemusí to byť iba o histórii. Každá téma je zaujímavá a každá si zaslúži osobitnú pozornosť. Ako sa vraví, žijeme len raz a človek by mal aspoň trocha šprtnúť do každého odvetvia ľudskej činnosti, pokiaľ mu to, samozrejme, možnosti dovoľujú.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

 

Ľudia sú všelijakí. Dobrí aj zlí. Čo však niekedy baví ľudí najviac je kritika. Samozrejme nie samého seba ale ostatných, a samozrejme anonymne, to je ľahšie.

V súčasnosti na Slovensku je už blogovanie rizikovým odvetvím. Verejne prezentovať svoj názor a to i so svojím podpisom a fotkou, už nie je žiadna sranda. Hlavne, keď mu za chrbtom dýcha stádo „diskusie chtivých" moralistov, ktorí čakajú na najmenšiu príležitosť, aby tiež mohli prezentovať svoj názor, najmä v chúlostivejších otázkach, avšak ako inak, anonymne. To je predsa ľahšie a hlavne bezpečnejšie. Dokážu to doviesť až do takej miery, že človek prestáva mať radosť z písania. Pritom často argumenty takýchto moralistov sú veľmi smiešne a povrchné. Zvyčajne ide o ľudí, ktorí majú plné ústa Pána Boha a pritom si neuvedomujú, že svojim moralizovaním páchajú viac zla ako tí, čo o Boha ani neškrtli. Zoberme si napríklad také články o náboženstve. Zo skúsenosti viem, že najhorlivejší diskutéri sú práve veriaci. Pritom si ani neuvedomujú, že svojim správaním iba potvrdzujú negatívne postoje voči nim. Ale to je len jeden príklad, sú aj iné témy ako náboženstvo, a tam to je takmer to isté.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Možno by stálo za zamyslenie, či by nemohli do diskusií prispievať iba blogeri, teda tí čo verejne prezentujú svoj názor pod svojou fotkou a menom. Ono ľahšie sa uráža anonymne, to vie každý, určite by tak diskusia nabrala správnejší smer.

Pokiaľ sa ľudia nenaučia trocha lepšie zvládať svoje emócie, hlavne pri témach povedzme to mierne - kontroverzných, tak bude blogovanie na Slovensku rizikovým odvetvím. A neviem či ma už baví písať a pritom tŕpnuť, čo za urážky si zase budem musieť v diskusii prečítať. Ale to zrejme nie je iba môj problém.

Richard Zona

Richard Zona

Bloger 
  • Počet článkov:  35
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Obyčajný človek, ktorý sa učí vedieť, ženič nevie. Zoznam autorových rubrík:  Filmové recenzieHistóriaMoje úvahySúkromnéŠomranie

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu