Túto vec som sa naučil na jednej silvestrovskej chate pod Tribečom. Pozdravujem starú partiu z TU Zvolen (Peťka, Ivanka a spol.. ;) Len som si ho trošku upravil.
Tento recept berte ako základ, obmeny a ďaľšie suroviny sú možné. Ale ja to mám rád takéto jednoduché.
Táááákže, štart!
(0-16sek)
Prichystáme si suroviny (1 väčšia porcia, teda dva krajce)
- dva krajce chleba, druh je na vás (ja uz mám nakrájaný, ináč to nebude 16 sekúnd :)
- dve vajíčka
- soľ, mletú červenú papriku, korenie
- maslo, prípadne olej (Mám kamarátku, ktorá by mi ruky dolámala, keby som jej to nespravil na masti :).

(17-41sek)
Vykrojíme striedku, ale tak, aby kôrka zostala v celku, inak vajíčko vytečie. Aj mne sa "zadarilo", ale aspoň to je aj na foto...(Časový údaj je rátaný, keď som bol macher, teda na prvýkrát vykrojené oba krajce).
Medzi dvoma krajcami sa mi podarilo aj dať maslo na panvicu.

(42-114sek)
Kôrky dáme na panvicu a necháme smažiť.

(115-159sek)
Do kôrok dáme vajíčka. Ja som jemne prepichol žĺtka, mám to tak rád. Jedol som ale aj iné verzie - bez prepichnutia, dokonca aj vymiešané. Nezabunúť posoliť!

(160-168sek)
Prikryjeme striedkou, jemne pritlačíme.

(169-179sek)
Otočíme chleby aj s vajíčkami. Zdá sa to problém, ale nie je, vajíčka sú jemne vsiaknuté do kôrky a sčasti aj do striedky.
(180-211sek)
Necháme trochu upiecť a ...
(212-234sek)
...vyberieme na tanier.

(235-236sek)
Hotovo, pokoreniť a ešte trošku naaranžovať...

(237-258sek)
Napríklad takto...
Áááá, stop!

(259 sekúnd)
Toto je detailík. Hmmm, presne takto to mám rád, žĺtok namäkko, roztečený skoro po celej ploche striedky.

Brú chuť ;)