proti gustu žiaden dišputát (dišputa - učená diskusia, vedecká rozprava:), ja som všetko, čo len čuchlo mäsom z jej prípravy zrušil. tak si chystajte:

- zemiaky (množstvo podľa nádoby), na obrázku 6 väčších zemiakov
- tri druhy tvrdého syra - eidam, mozarella, údená mozarella - z každého po 200 gramov
- kukurica
- maslo
- kyslá smotana
- majoránka, červená mletá paprika, kari
- soľ , korenie

- a vajce v počte jeden kus, som ho zabudol pridať do koláže :)
zemiaky dáme variť do "strednemäkka". no zabite ma, lepší výraz som na to nenašiel. jednoducho, nemali by byť uvarené, zle sa s nimi potom ďalej pracuje.
na dno remosky (plechu) nakrájame na plátky maslo a vyložíme ho zemiakmi tak, aby bolo podľa možnosti pokryté celé...

... a na ne pridáme prvú vrstvu syrov a kukurice.

asi nemusím hovoriť, že tieto vrstvy striedame a opakujeme až po vrch :) ešte doplním, každú vrstvu osoliť a jemne posypať kari. upozorňujem, jemne. výsledok vyzerá asi takto...

... môžeme zapekať. čas a teplota je individuálna, záleží na spôsobe prípravy. v remoske to trvá približne 30 minút. ja som sa jaksik nejako nesústredil na varenie (sobota doobeda - som upratoval, no:) a troška som kukuricu pričmudil. takže z obrázku asi 10 minút mínus :)

pre istotu skontrolujte vidličkou, či sú zemiaky už mäkké. takto zapečené ich polejeme zmesou smotany a vajíčka. samozrejme - okorenená, osolená, omajoránkovaná...

... a zapekáme ešte približne 10 minút.

výsledok?
nech sa páči... :)

toto som si neodpustil... keď sú čerstvé, sú úžasne šťavnaté. a fotogenické...

... brú chuť :)