reklama

Železnô

Pred pár týždňami som písala o Železnom a o tom, ako to tam teraz vyzerá či nevyzerá...Ja viem, mnohí máme vlastných starostí a povinností vyše hlavy a Železnô je takpovediac mimo diania. Ale vlastne chcem napísať aj o tom, ako hospodári Ministerstvo zdravotníctvo, ako ekonomicky rozmýšľa náš štát, a ako som sklamaná dianím vo svojom okolí...A možno aj o tom, ako sa vo mne hromadí akýsi negatívny pocit...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Azda si niekto aj pomyslí, kde sa vo mne berie to pohoršenie hraničiace až s nejasnou zlobou? Vlastne, aby ma pochopili i tí, ktorí čo to o Železnom vedia, nechcem pranierovať súčasné vedenie, nechcem očierňovať konkrétne osoby, chcem len vyjadriť vážne znepokojenie nad dianím sa vecí v našej krajine. Nuž, pramení to v tom, že nemám dôveru v štátny aparát, v jeho konanie a rozhodnutia. Pretože je to príliš nejasné, nepriehľadné a tajomné. Čo štát nechce, to nezverejní, alebo zaobalí nejakým právnym predpisom, obchodným tajomstvom, zákonom o ochrane osobných údajov apod. Bolo by to všetko v poriadku, veď predsa len musíme chrániť niektoré informácie. No azda nie v tom prípade, kedy to vážne zasahuje do vášho života, kedy vlastne neviete, čo sa udialo, a jednoducho ste boli postavený pred neodvolateľné rozhodnutie. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V detskej ozdravovni Železnô sa udiala výmena postu riaditeľa bez vyhlásenia výberového konania, s dosadením neznámeho človeka na túto pozíciu. Nuž nech sa tak stalo. Po dvoch rokoch sa spätne opatril tento krok vyhlásením akéhosi dodatočného výberového konania, a do tohto konania sa prihlásili okrem súčasného riaditeľa ďalší dvaja záujemcovia, o.i. aj primár detského oddelenia z neďalekého mesta. S vysokým bodovým predstihom túto funkciu obsadil „onen“ neznámy, ktorý v ozdravovni uplynulé dva roky pôsobil. Pýtam sa prečo!? Prečo štát platí 50,000 slovenských korún neodborníkovi na poste riaditeľa ozdravovne, ktorá má tretinový výkon? Azda si nemožno nevšimnúť dve zásadne veci: prvú, v ktorej poukazujem na neodbornosť na danom poste riaditeľa zdravotníckeho zariadenia (spomínaný primár mal zrejme vážne nedostatky, o ktorých sa však nedozvieme...), a druhú, kedy je tento post vysoko platovo ohodnotení aj napriek tomu, že dané zariadenie má len tretinový výkon. Nemusím hádam dodávať, že toto nehospodárne konanie zo strany príslušného ministerstva je ešte viditeľnejšie tým, že ďalšie nemalé financie sú vynakladané na plat lekára – odborníka detskej ozdravovne....Už sa strácam v spleti takéhoto byrokratického konania.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na Železnom mi záleží, a preto len s doslova ťažkým srdcom sledujem, čo sa tam deje, a trápim sa nad vlastnou nemohúcnosťou zasiahnuť do tejto nemilej situácie.   Nateraz dám Železnému pokoj, ale rada sa ozvem po uplynutí nedefinovanej doby, s tým, čo sa so Železným stalo, a ktorá a/politická skupina ho odkúpila, sprivatizovala, či inak odštátnila a zobrala po takmer sto rokoch deťom. 

Zuzana Moravčíková

Zuzana Moravčíková

Bloger 
  • Počet článkov:  28
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Pracujem, športujem, čítam a až príliš citlivo vnímam svoje okolie, ktoré pozorujem a stále ma rovnako často prekvapuje, ako je možné, čo sa to deje! Či dobré alebo aj to horšie.... " a niekedy podlieham smútku z toho, čo vidím" Zoznam autorových rubrík:  ŠportSpoločnosťPolitikaMojím foťákomLatinčinaZamýšľam saSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu