Potrebujeme:
1 veľkú cibuľu
1 červenú papriku
2-3 strúčiky cesnaku
1 malú lyžičku chilli (kto chce môže aj viac ale jedna úplne stačí)
1 lyžicu sladkej červenej papriky
1 lyžicu mletej rasce
500g mletého hovädzieho mäsa
1 hovädzí bujón
1 konzervu polených rajčín
pol lyžice majoránky
2 lyžičky rajčinového pretlaku(keď nie je pretlak dá sa kľudne použiť aj kečup)
1 konzervu červených fazulí
olej
soľ
čierne korenie

Najprv si nakrájame zeleninu.čiže cibuľu nakrájame na malá kocky,cesnak na drobno a papriku na pol centimetrové kocky.
Rozpálime olej a cibuľu opražíme do sklovita. Potom pridajte cesnak, papriku, chilli, sladkú papriku a rascu. Za stáleho miešania pražte asi 5 minút na strednom ohni.

Keď je všetko dôkladne premiešané pridajte celý kus mletého mäsa.

Mäso sa potom snažte rozbiť čo na najmenšie kúsky varechou. Mäso smažte tak 15-20 minút. Malo by byť bez štavy a na povrchu opečené.

Na rade je omáčka. Bujón rozpustite v 300 ml horúcej vody a prilejte vývar do panvice. To isté urobte s rajčinami. Potom pridajte majoránku, soľ a čierne korenie. Soli a čierneho korenia môžete dať kľudne viac, jedlo ho bude potrebovať. Na závar pridajte pretlak a všetko dôkladne premiešajte.

Teraz nastáva najdôležitejšia fáza a to je dusenie. Oheň stlmte na najmenší, mäso prikryte pokrievkou a duste približne hodinu. Občas premiešajte. Pamätajte na to že omáčka nemôže byť moc riedka. Správne chilli by malo byť šťavnaté a husté. Pri moc hustej omáčke môžete pridať dve lyžice vody. Nakoniec pridajte precedenú fazuľu a tromf tohto jedla je čokoláda. Pôvodne do chilli ide cukor ale s akoukoľvek tmavou čokoládou je toto jedlo ešte lepšie, takže do jedla pridajte dve kocky a všetko ešte duste 10 minút. Potom už len ochutnajte poprípade dokorente a nechajte odstáť 10 minút čo je dôležité aby sa chute usadili.
a tu je výsledok


Dobrú chuť :)