Adrián Petráš

Adrián Petráš

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  1x

rád sa potulujem po kuchyni Zoznam autorových rubrík:  DezertyPolievkyHlavné jedloSúkromnéNezaradené

Zoznam článkov blogera

Ceasar šalát

Adrián Petráš

Ceasar šalát

Klasický asi najpopulárnejší šalát v amerike kde ho dostať v každej reštaurácii. Asi preto je u nich taký populárny pretože mäso a slanina tvorí pomaly väčšiu časť ako samotný šalát. Hodí sa ako hlavné menu tak aj doplnok k hlavnému jedlu.

  • 28. feb 2009
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 4 617x
  • 7
Bravčové na borovičke

Adrián Petráš

Bravčové na borovičke

Keď som po prvý raz ochutnal tento recept tak som sa čudoval aká výborná je kombinácia borovičky, červeného vína a ostatných ingrediencií. Recept ktorý sa výborne hodí na chatu s priateľmi pretože  množstvo je postačujúce pre veľa hladových krkov a príprava zaberie maximálne polhodinku.

  • 23. feb 2009
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 2 711x
  • 17
Kurací wok

Adrián Petráš

Kurací wok

Strašne rád jedávam v ázijských reštauráciách. Aj keď tie naše majú od tých pravých ďaleko, jedlo je vynikajúce a vždy sa tam rád vraciam. Pridávam po dlhej dobe recept na kurací wok ktorý je aj bez mäsa delikatesou takže je to aj výborné vegetariánske jedlo.

  • 17. feb 2009
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 2 654x
  • 4
Letné osvieženie

Adrián Petráš

Letné osvieženie

Taký ľadový ice tea je fajn. Ale taký domáci ľadový zázvorový čaj je ešte lepší:) A k tomu ešte ľahký rýchly dezert v podobe jahôd z tvarohom v takýchto horúčavách bodne.

  • 26. jún 2008
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 1 899x
  • 5
Ríbezľová klasika

Adrián Petráš

Ríbezľová klasika

V dnešnej dobe pokiaľ nemáte záhradu a blízko trhovisko tak kúpiť ostružiny alebo akékoľvek sezónne ovocie je skoro nemožné. V hypermarketoch okrem základnej zeleniny a ovocia mnohokrát nedostanete nič viac a už vôbec nie v dobrej kvalite tak nezostáva nič iné ako precestovať kus sveta kvôli pár surovinám. Ale niekedy to stojí za to ako v tomto prípade keď ríbezle som zháňal 2 hodiny ale výsledok určite stojí za to.:)

  • 24. jún 2008
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 6 154x
  • 9
Zapekané zemiaky zo zeleninou

Adrián Petráš

Zapekané zemiaky zo zeleninou

V podstate príprava rovnaká ako u francúzkych zemiakov ale len s rozdielom že miesto vajec a točenej ide zelenina a mleté mäso s bylinkami. Výborná zeleninová chuťovka na leto.

  • 23. jún 2008
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 4 709x
  • 7
Lievance s amaretovým tvarohom a brusnicovou polevou

Adrián Petráš

Lievance s amaretovým tvarohom a brusnicovou polevou

Po dlhšej dobe prinášam recept ktorým potešíte nejeden detský jazýček ale ktokoľvek kto má rád sladké si príde na svoje:) Dlhšia príprava ale určite stojí za to. Lievance väčšinou po pár hodinách zvednú a už nie sú tak dobré ako čerstvo upečené ale pokiaľ vám niake zvýšia tak ich ešte horúce obalte v škoricovom cukru a na druhý deň budú fantastické.

  • 17. jún 2008
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 3 099x
  • 11
Indický jablkový koláč džaldí džaldí

Adrián Petráš

Indický jablkový koláč džaldí džaldí

Nie sú hrnčekové koláče fantastické? A pritom aké jednoduché. Len privoňajte zmesi jabĺk a škorice. Vždy mi to pripomenie vianoce :)  Keď som tento koláč robil prvý raz tak som nevedel aký typ hrnčeku mám použiť. Vyskúšal som a premeral som vtedy asi všetky čo máme doma a vybral priemer:) No ale poďme piecť.

  • 9. mar 2008
  • Páči sa: 1x
  • Prečítané: 7 288x
  • 27
Burrito

Adrián Petráš

Burrito

Nie v klasickej pálivej podobe ako sa táto mexická pochúťka zvyčajne pripravuje ale skôr by som povedal že v zdravšej ale určite nie menej chutnej verzii:)

  • 8. mar 2008
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 2 962x
  • 2
Tiramisu

Adrián Petráš

Tiramisu

Pravé tiramisu, talianske tiramisu, originál tiramisu. Nespočetne veľa názvov tejto skvostnej talianskej torty koluje po internete a pritom úplne zbytočne. Tiramisu je len jedno. A keď už pravé tak aj pravé suroviny. Jedine mascarpone robí z tejto torty skvost a nie náhražky typu a môžme použiť lučinu? Je pravdou že tento recept patrí do vyššej cenovej kategórie ale raz za čas sa ho oplatí spraviť. Uvidíte,neoľutujete. Tak a teraz sa môžme do toho pustiť :)

  • 5. mar 2008
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 29 341x
  • 47
Pečené kurča s rozmarínom,kučeravým šalátom a kari ryžou

Adrián Petráš

Pečené kurča s rozmarínom,kučeravým šalátom a kari ryžou

Kurča-príprava na x spôsobov a tu je jeden z nich. Aj v tomto prípade sa fantázii medze nekladú a mnoho surovín sa dá obmeniť. Najviac na tomto jedle ma odrádza doba čakania na dopečenie kurčaťa:)

  • 2. mar 2008
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 4 011x
  • 7
crepes suzette alebo palacinky na francúzky spôsob

Adrián Petráš

crepes suzette alebo palacinky na francúzky spôsob

Po veľa variáciách s džemom, tvarohom, banánoch ma táto trochu exotická verzia s pomarančmi,likérom a karamelom naozaj dostala. Odkedy som ju prvýkrát skúsil iné palacinky nepečiem. Ak chcete vyskúšať niečo nové nech sa páči tu je recept.

  • 1. mar 2008
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 5 022x
  • 5
hrášková krémová polievka

Adrián Petráš

hrášková krémová polievka

Mám rád polievky. Je to jedlo pri ktorom sa skoro nič nedá pokaziť a kombinácií je neuveriteľne veľa. Stačí si len otvoriť chladničku a vždy sa v nej nájdu suroviny aby sa dala chutná polievka spraviť. Dnes som sa rozhodol napísať tento jednoduchý recept pretože jeho príprava Vám zaberie maximálne 20 minút a konzumácia maximálne tri:) Je to jeden z typu jedál rýchle,jednoduché,lacné a pritom tak chutné že si budete chcieť nakladať na tanier znova a znova a znova.

  • 23. feb 2008
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 18 621x
  • 7
Chilli con carne

Adrián Petráš

Chilli con carne

Tento recept som sa rozhodol uverejniť preto, lebo je jeden z mojich obľúbených a chuti chilli sa jednoducho nedá odolať.Príprava je síce trochu zdĺhavá ale určite stojí za to. Ani finančne nie je moc náročný.

  • 19. feb 2008
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 24 628x
  • 13
reklama
SkryťZatvoriť reklamu