Miesto pre vašu tvorbu. Staňte sa súčasťou komunity
Adrián Petráš

Adrián Petráš

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  1x

rád sa potulujem po kuchyni Zoznam autorových rubrík:  DezertyPolievkyHlavné jedloSúkromnéNezaradené

Dezerty

Letné osvieženie

Adrián Petráš

Letné osvieženie

Taký ľadový ice tea je fajn. Ale taký domáci ľadový zázvorový čaj je ešte lepší:) A k tomu ešte ľahký rýchly dezert v podobe jahôd z tvarohom v takýchto horúčavách bodne.

  • 26. jún 2008
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 1 899x
  • 5
Ríbezľová klasika

Adrián Petráš

Ríbezľová klasika

V dnešnej dobe pokiaľ nemáte záhradu a blízko trhovisko tak kúpiť ostružiny alebo akékoľvek sezónne ovocie je skoro nemožné. V hypermarketoch okrem základnej zeleniny a ovocia mnohokrát nedostanete nič viac a už vôbec nie v dobrej kvalite tak nezostáva nič iné ako precestovať kus sveta kvôli pár surovinám. Ale niekedy to stojí za to ako v tomto prípade keď ríbezle som zháňal 2 hodiny ale výsledok určite stojí za to.:)

  • 24. jún 2008
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 6 154x
  • 9
Lievance s amaretovým tvarohom a brusnicovou polevou

Adrián Petráš

Lievance s amaretovým tvarohom a brusnicovou polevou

Po dlhšej dobe prinášam recept ktorým potešíte nejeden detský jazýček ale ktokoľvek kto má rád sladké si príde na svoje:) Dlhšia príprava ale určite stojí za to. Lievance väčšinou po pár hodinách zvednú a už nie sú tak dobré ako čerstvo upečené ale pokiaľ vám niake zvýšia tak ich ešte horúce obalte v škoricovom cukru a na druhý deň budú fantastické.

  • 17. jún 2008
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 3 099x
  • 11
Indický jablkový koláč džaldí džaldí

Adrián Petráš

Indický jablkový koláč džaldí džaldí

Nie sú hrnčekové koláče fantastické? A pritom aké jednoduché. Len privoňajte zmesi jabĺk a škorice. Vždy mi to pripomenie vianoce :)  Keď som tento koláč robil prvý raz tak som nevedel aký typ hrnčeku mám použiť. Vyskúšal som a premeral som vtedy asi všetky čo máme doma a vybral priemer:) No ale poďme piecť.

  • 9. mar 2008
  • Páči sa: 1x
  • Prečítané: 7 288x
  • 27
Tiramisu

Adrián Petráš

Tiramisu

Pravé tiramisu, talianske tiramisu, originál tiramisu. Nespočetne veľa názvov tejto skvostnej talianskej torty koluje po internete a pritom úplne zbytočne. Tiramisu je len jedno. A keď už pravé tak aj pravé suroviny. Jedine mascarpone robí z tejto torty skvost a nie náhražky typu a môžme použiť lučinu? Je pravdou že tento recept patrí do vyššej cenovej kategórie ale raz za čas sa ho oplatí spraviť. Uvidíte,neoľutujete. Tak a teraz sa môžme do toho pustiť :)

  • 5. mar 2008
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 29 341x
  • 47
crepes suzette alebo palacinky na francúzky spôsob

Adrián Petráš

crepes suzette alebo palacinky na francúzky spôsob

Po veľa variáciách s džemom, tvarohom, banánoch ma táto trochu exotická verzia s pomarančmi,likérom a karamelom naozaj dostala. Odkedy som ju prvýkrát skúsil iné palacinky nepečiem. Ak chcete vyskúšať niečo nové nech sa páči tu je recept.

  • 1. mar 2008
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 5 022x
  • 5
SkryťZatvoriť reklamu